Konya

Diyabet ve astım hastası çocuklar spor yaptı

12:36 15 Mayıs 2018
Diyabet ve astım hastası çocuklar spor yaptı

Konya İl Sağlık Müdürlüğünce organize edilen Egzersiz Festivali kapsamında 500 öğrenci, diyabet ve astım hastalarının spor yapabileceği konusunda farkındalık oluşturmak için çeşitli spor aktiviteleri yaptı.

Atatürk Stadyumu'nda ilki bu yıl gerçekleştirilen festivalde diyabet ve astım hastası öğrenciler, birçok alanda profesyonel sporcularla futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi oynadı, karate ve tekvando yaptı.

Festivale katılan eski Türk milli futbolcular Ergün Penbe, Saffet Akyüz, Hasan Hüseyin Köse ve Altan Aksoy ile ultra maraton koşucusu Gürkan Açıkgöz öğrencilerle çeşitli aktivitelerde bulunarak oyunlar oynadı. Açıkgöz, öğrencilere koşu ve ısınma egzersizleri yaptırdı.

Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, festivalde yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bazı çocukların doğarken belli rahatsızlıklarla hayata "Merhaba" dediğini belirten Akgün, şunları dile getirdi:

"Önemli olan yaşama 'Merhaba' dedikten sonra bizlerin bu çocuklar için neler yapabildiğidir. Bu çocuklarla ilgili aileler olarak gerekli bilince sahip olur, çocuklarımızın tedavisi konusunda üzerimize düşeni yapar, uzmanlar dahilinde sürekli takip edersek fiziksel ve kalıtımsal anlamdaki o eksiklik zaten zaman içerisinde giderilecektir. Bu gençlerimizde zamanla diğer sağlıklı çocuklar gibi toplum içerisine karışacak ve onlardan aşağı hiçbir yanı kalmayacaktır. Sosyal yaşama karışarak sağlıklı bir genç ne yapıyorsa onlarda bu düzeye gelecektir."

İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç da etkinliğin topluma ve memlekete faydalı olması temennisinde bulunarak, "Diyabet ve astım hastası çocukların sosyal hayata adaptasyonlarını sağlayarak arkadaşlarıyla spor yapabileceklerini herkese göstermek istiyoruz. Bugün diyabet uzmanı, çocuk kardiyoloji uzmanı ve çocuk alerji hekimlerimizin eşliğinde ilgili branş antrenörleriyle çocuklarımızın belli spor aktivitelerini hayatı boyunca yapabileceğini göstereceğiz. Diyabetli olup aktif spor yapan profesyonel sporcularımız da aramızda. İnşallah onlar da çocuklarımızla gün boyunca ilgilenecek." diye konuştu.

Festivale İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'un yanı sıra sporcular, öğrenciler ve aileleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.