Konya

Beyşehir Belediyesinden annelere özel pazar

15:46 12 Temmuz 2018
Beyşehir Belediyesinden annelere özel pazar

Başkan Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak hizmet üretirken büyük hedefler ortaya koyduklarını, bu çalışmaları yerine getirirken Konya’nın merkez Selçuklu, Karatay ve Meram belediyelerini de takip ederek örnek aldıklarını söyledi.

Beyşehir Belediyesinin annelere özel olarak oluşturacağı pazar yerinde, kadınlar kendi el emeği göz nuru dökerek hazırladığı giyim ve gıda ürünlerinin satışını yapabilecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Hal İçindeki mevcut pazar yerinde cuma günlerinde özel olarak oluşturulacak Anneler Pazarı'nda faaliyet gösterecek Beyşehirli kadınlarla bir araya geldi.

Beyşehir’de yaşayan anneler için de özel bir proje hazırladıklarını belirten Özaltun, şöyle konuştu:

"Bu projeyle ilgili olarak annelerle bir süre önce Beyşehir’deki buluşmalarında gelen talepleri değerlendirdik. Beyşehirli annelerimizle, kadınlarımızla bir araya geldiğimiz kahvaltılı toplantımızda sizlerden gelen bu talep bizlerin de çok hoşuna gitmişti. Demiştiniz ki, haftanın bir günü, kendi ürettiğimiz el emeği, göz nuru çalışmalarımızı, ürünlerimizi sizin uygun gördüğünüz bir yerde satışa sunmak istiyoruz. Biz de o gün sizlere mevcut salı günleri sebze pazarı kurulan Hal İçinde, cuma günleri böyle bir alan oluşturabilir, satış yapabilirsiniz demiştik. Bu konuda, tabii ki ilgili birimdeki arkadaşlarımız çalışmalarını tamamladı. Bu konuda hiç kimseyi ayırt etmedik. Ama, bazı şartlarımız vardı. Kesinlikle burada satışı yapan bir erkek değil kadın olacak. Size tahsis edeceğimiz bu alan, ikinci bir şahısa hava parası adı altında devredilemeyecek. Belediyemizle bununla ilgili protokolün yapılmasının ardından sizlere belirttiğimiz bu pazar yerindeki alanı tahsis etmiş olacağız. Burada cuma günleri sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar herhangi bir tezgah ücreti ödemeden satış yapabileceksiniz."

Daha sonra kadınlar, pazar alanında kendilerine tahsis edilecek tezgah alanlarını belirlemek için kura çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.