Konya

Sese doğru giden kardeşler gözlerine inanamadı

12:10 15 Temmuz 2018 19 Yorum Var
Sese doğru giden kardeşler gözlerine inanamadı

Konya'nın Karapınar ilçesinde mısır ekili tarlada, yaklaşık 70 metre çapında 50 metre derinliğinde obruk meydana geldi. Tarla sulayan kardeşler aniden bir ses duyduklarını, çıkan sesin adeta kulaklarını deldiğini söyledi. Sese doğru giden Cevdet Sayın'ın kardeşi dev çukurla karşılaşınca gözlerine inanamadı.

İlçeye bağlı Reşadiye Mahallesi'nde Saffet ve Cevdet Sayın'a ait mısır ekili tarlada meydana gelen obruk, bölgedeki çiftçileri tedirgin etti. Sürekli obruk oluşan bölgede, bu yeni yaklaşık 70 metre çapındaki, 50 metre derinliğindeki obruğun büyüklüğü dikkati çekti. 

Tarla sahiplerinden Cevdet Sayın, gazetecilere yaptığı açıklamada, obruğun ortaya çıkmasına şahitlik ettiklerini söyledi. 

"TARLANIN İÇERİSİNE GİREMİYORUZ"

Korkunç bir ses duyduklarını ifade eden Sayın, şunları kaydetti: 

"Kardeşim ile tarlada sulama yaptığımız sırada obruk oluştu. Obruk oluşumu sırasında çıkan sesler adeta kulaklarımızı deldi. Sanki gök gürültüsü gibiydi. Kardeşim, ne olduğunu anlamak için tarla içinde bir süre gittikten sonra dev bir çukurla karşılaşmış ve büyük korkuyla yanımıza geldi. Sonra obruğun yanına gittik. Gözlerimize inanamadık. Tarlanın ortasında dev bir çukur olmuştu. Damlama sulama boruları çukurun içerisindeydi. Korku ile oradan uzaklaştık. Bölgede halen obruk oluşumu devam ediyordu. Obruk yeni oluştuğu için, kendi çinde küçük çaplı çökmeler devam ediyordu. Korktuğumuz için tarlanın içerisine giremiyoruz. Durumu Belediye ekiplerine haber verdik. Kasım ayında hasat yapılacak. O zaman ne yapacağız bilemiyoruz." 

GAZETECİLER DE ÇÖKMELERE ŞAHİT OLDU

Öte yandan obruğu görüntülemeye giden basın mensupları da mısır tarlasında aynı obruk içindeki devam eden çökmelere şahit oldu. Yeni obruğa 20 metre kala 
güçlü bir ses duyan gazeteciler, toprak çökmesinin çıkardığı ses karşısında tarladan uzaklaştı. 

Gazeteciler, "Sayısız obruk haberi yaptık ve obruk gördük ancak ilk defa böyle bir durumla karşılaştık. Çökme sırasındaki ses ve toz bulutu
karşısında çok korktuk. Eğer obruk biz oraya ulaştığımızda meydana gelseydi çukurun içerisinde kalacaktık. Verilmiş sadakamız varmış." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

19 Yorum Var
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet yer alti suyunu cekenlere ceza yazsa cukurlar olmaz bilgizlikten devletin ilgizliginden turkiyede butun goller kurudu cook yazik iraka suruyeye akan sulari konya ovasinla bulusursa konya ovasi 80 milyonu besler devlet millet bir araya gelse konya ovasi cenete dunusur
    Cevapla
  • ilker 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeraltı sularını biraz daha çekin durum düzelir..! :)
    Cevapla
  • Hatice 5 yıl önce Şikayet Et
    konya karapinar yagisi en az alan bi yerdir.misir ,pancar,yonca gibi bitkilerin yetismiye uygun degildir.Asiri sulama insanlarin mal hirsi yuzunden sulu tarimi daha cok yapmalari bu gibi felaketleri kendi elleriyle hazirliyorlar. devletin biran once oraya ya mavi tunelle su getrmesi yada sulu tarimi yasaklamasi
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    bundan önce bir yorumumda belirtmiştim,yorumlarda yeraltı sularının yokolması va çöküntüye bunun yer açtığı söyleniyor. yalnız yurdumuzda bazı yerlerde yabancıların kazılar yapmasına,petrol ve bşka şeyler aramasına izin veriliyorda,bunların kazı yaparken ne yapıp ettikleri takip ediliyormu. eskiden İstanbul da çoğu yerde şebeke suyu yoktu,su kuyuları vardı,öteki kuyulardan daha derin kazılan bir kuyunun ,diğer kuyuların suyunu çektiğini ordan bilirim. yabancılarda sularımızı kurutmak için kasıtlı davranıyo olamaz mı.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    sulama işini bırakmaları gerekmekte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.