Konya

"Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye" projesi

13:03 07 Ağustos 2018
"Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye" projesi

Akşehir Belediyesi tarafından çocuklara camiyi sevdirmek ve namaz kılmaya teşvik etmek amacıyla ilçe müftülüğünün de katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye" isimli proje kapsamında Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya sabah namazında çocuklarla bir araya geldi.

Proje kapsamında Tipi Mahallesi'ndeki camide sabah namazına devam eden 50 çocukla bir araya gelen Akkaya'ya İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel eşlik etti.

Akkaya, namazın ardından yaptığı konuşmada, "Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye" projesinde ikinci yıla girdiklerini söyledi.

Akşehir İlçe Müftülüğü ve Akşehir Belediyesi olarak projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Akkaya, şunları kaydetti:

"Geçen yıl 40 gün aralıksız sabah namazına giden 333 yavrumuza bisiklet hediye etmiştik. Bu sene bu projemizin ikinci yılında Akşehir İlçe Müftülüğümüzün önerisiyle sadece 40 gün sabah namazına gitme değil aynı zamanda yaz kurslarına devam etme zorunluluğu da getirdik. Bu her iki şartı sağlayan, sabah namazına giden aynı zamanda da Kur'an kursuna devam eden öğrencilerimize bisiklet vereceğimizi duyurduk. 'Sabahın Seherinde Haydi Çocuklar Camiye' projemiz kapsamında bin 500 kişilik bir katılım sağlandığını öğrendik. Bu da gerçekten bizleri çok memnun etti ve sevindirdi. Yavrularımıza başlangıç oluşturma, teşvik etme noktasında başlattığımız projemizde inşallah bundan sonraki yaşamlarında da velilerimizin ve imam hatip arkadaşlarımızın gayretiyle öğrencilerimiz camiye alışmış, namazlarına devam etmiş olacaklar."

Akşehir İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş da bu sene katılım oranının çok fazla olmasından dolayı memnun olduklarını söyledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen proje kapsamında 1 Temmuz-10 Ağustos tarihlerinde sabah namazına ve yaz kursuna devam eden 1 Ocak 2005 ile 31 Aralık 2011 arasında doğan kız ve erkek çocuklarına Akşehir Belediyesi tarafından bisiklet armağan edilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.