Konya

Seydişehir’den kısa kısa

11:46 12 Ağustos 2018
Seydişehir’den kısa kısa

Türk Kızılay'ı Konya Şubesi, Seydişehir’de kan bağışı kampanyası düzenledi.

Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen ve 3 gün sürecek kampanyaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bağışçıların kan verdiği etkinlik kapsamında ilk günde 60 ünite bağış toplandı.

Türk Kızılayı Konya Kan Merkezi doktoru Adem Özdemir, Seydişehir halkının her kampanyada yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Özdemir, " Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi herkesi gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılayı'na kan vermeye çağırıyoruz." diye konuştu.

- Tepecik Mahallesi'nde sulama sistemi çalışmaları

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla Seydişehir’e sulama sistemi kuruluyor.

Tepecik Mahallesi Muhtarı Rafet Dindar, tarım ve hayvancılığın canlanması için Gülder yaylası ağıllar mevkisindeki 200 dönüm araziye sulama sistemi kurma çalışmalarının başladığını söyledi.

Damla sulama sisteminin kurulmasıyla olacak gelir artışının çevredeki diğer üreticilere de örnek olacağını dile getiren muhtar Dindar, şunları kaydetti:

" Bu bölgemizdeki araziyi sulama imkanımız yoktu. Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduk. Geçen yıl gölet inşaatını tamamladı. Şimdi de damla sulama sistemini kurma çalışmalarına başladı. Kısa zamanda proje tamamlanacak. Hububat, meyvecilik ve hayvancılık gelişecek."

- AK Parti Seydişehir Kadın Kolları Kongresi

AK Parti Kadın Kolları'nın kongresi, parti teşkilatı salonunda yapıldı.

Tek adayla gidilen kongrede başkanlığa mevcut başkan Meryem Semerci seçildi.

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, yeni seçilen kadın kolları yönetimine başarılar dilerken, 2019'daki seçimlerde kadınlara çok iş düşeceğini dile getirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.