Konya

Endonezyalı öğrenciler Selçuk'ta buluştu

16:20 01 Şubat 2019
Endonezyalı öğrenciler Selçuk'ta buluştu

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşen program kapsamında Konya’daki Endonezyalı Öğrenciler Birliği tarafından uluslararası sempozyum düzenledi.

Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Endonezya Büyükelçiliği, Selçuk Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin, destekleriyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Musta PPITurki" programı bu yıl Selçuk Üniversitesi'nde gerçekleşti.

Sempozyuma konuşmacı olarak, Endonezya Büyükelçisi R. Hitman Moelhjawan, Türkiye Cumhuriyeti Endonezya Büyükelçisi Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek katıldı.

Sempozyumda sırasıyla “Endonezya ile Türkiye arasındaki ilerleyen ilişkiler”, “Türkiye açısından Endonezya” ve “Türkiye’nin dış politikası ve güvenlik endişesi” konuları konuşuldu.

Türkiye’deki Endonezyalı öğrencileri bir araya getiren sempozyuma Türkiye çapından 220 Endonezyalı öğrenci katıldı.

Program kapsamında kültürel aktiviteler aracılığıyla bağların güçlenebileceğini dile getiren Endonezyalı öğrenciler, Endonezya geleneksel müzik aleti olan ‘Angklung’, geleneksel maske dansı ‘Tari Topeng’ ve geleneksel dansları olan ‘Tari Pukat’ ile gösteriler sergiledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.