Konya

Karın ağrısıyla gitti, rahminden çıkanlar çok şaşırttı!

07:23 01 Ağustos 2019 4 Yorum Var
Karın ağrısıyla gitti, rahminden çıkanlar çok şaşırttı!

Konya’da karın ağrısı ve ağırlık şikayetiyle hastaneye başvuran hastanın rahminden, halk arasında ’ur’ diye de tabir edilen 41 parça miyom, rahime zarar vermeden çıkartıldı.

Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fuat Demir, hastanın doğurganlığına ve rahmine zarar vermeden miyomların tamamının çıkartıldığını belirtti. 

Hastanın karın ağrısı, karında şişkinlik ve adet düzensizliği şikayetiyle hastaneye başvurduğunu belirten Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Demir, “Göbeğin üstüne kadar büyüyen, dışarıdan da belli olan rahim kaynaklı kitlesel bir kitle mevcuttu. Bu hastalığa miyom diyoruz, halk arasında 'ur' da deniliyor. Miyomların çeşitli ilaç tedavileri olmakla beraber ameliyat tedavisi de mevcut. Biz hastamızın miyomlarının çok büyük olmasından dolayı ilaç tedavisine cevap vermeyeceğinden dolayı ameliyat tedavisine uygun gördük” dedi. 

“Çocuk sahibi olma yeteneğine zarar verilmedi” 

Hastanın bekar olduğunu ifade eden Op. Dr. Demir, “Rahimden yaklaşık 40’ın üstünde miyom çıkarttık. Çok şaşırdık. Hastamızı özellikle yapan şey o bekar olması ilerde çocuk sahibi olma yeteneğini bu ameliyatla rahmine zarar vermeden kaybetmeyecek olması. Yumurta aklarını ve tüplerinde herhangi bir zarar vermeden 40’ın üstünde miyom çıkarttık” diye konuştu. 

Hasta Selime Yağcı ise "Aşırı ağrılarım ve karında şişkinliklerim vardı. Ağrılara dayanamayıp hastaneye gelmiştim. Miyom olduğu söylendi, tek çözüm ameliyat zaten. Sayıca fazla miyom vardı başta hepsinin alınamayacağı söylendi. Bir kısmı kalacaktı zaten zarar vermemek için ama beklediğimizden çok daha iyi geçti ameliyat. Hepsi alındı, hiçbir tane kalmadı 41 tane miyom çıktı. Şu an herhangi bir rahatsızlığım kalmadı herhangi bir şişlik ya da ağrı” ifadelerini kullandı. 

Ameliyata karamsar bir şekilde girdiğini belirten Yağcı, "Sonuçları çok kötü bekliyorduk. İyi bir şekilde çıkmayı beklemedik, hayati bir risk olarak girdik ameliyata ama çıktığımızda her şey beklediğimizden daha güzeldi, çok çok güzeldi hatta" dedi. 
 

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Fatma 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu isler hep utangaclik ve ihmalkarliktan.Saglik konusunda utanmak olmaz.Dogru yere gidip bir caresine bakacaksin.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • UMUT CAN 4 yıl önce Şikayet Et
    ıyy iğrenç
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • canan 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH başa vermeye yeminlen midem bulandı
    Cevapla
  • Reis cCc 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH şifa sını versin geçmiş olsun kardeşimiz Allah kimseye çaresiz dert vermesin...
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz ne yiyor ne iciyorsunuz nasıl besleniyorsunuz bunca acıya bunca zaman nasıl dayaniyorsunuz ancak ölümle burun buruna gelince mi hastane yolu ariyacaksiniz hayret ediyorum gerçekten hayret
    Cevapla
  • onrat38 4 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu kadını herşeye sabreder
  • sarı ali 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın gonyalı o yazdıklarını 40 yıllık konyalıyım çok nadir yiyorum, o kadar zengin değilim. (etliekmek ve kuru fasulye hariç ). Ayrıca her tür fast food yeterince mevcut.
  • Zaid 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeden konuşma. Kadının açıklamasını oku önce.
  • tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    boş boş konuşmuşsun
  • Gonyali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne mi: Etliekmek, firinkebab, Mevlana, bicakarasi, bamya, nohut, kuru fasulye, yoğurt, arabaşi... Gonyali mc donalsa gidecek hali yok, zaten bizim bulara yok sayilir
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.