Konya

Aracını aldıktan 1,5 yıl sonra gelen ceza şok etti!

11:25 01 Aralık 2019 3 Yorum Var
Aracını aldıktan 1,5 yıl sonra gelen ceza şok etti!

Konya’ya bir buçuk yıl önce Trabzon’dan satın alınarak getirilen kamyonete İstanbul’da seyir halinde telefon kullanmaktan ceza kesildi.

Konya’da yaşayan Adem Olukcu, Trabzon’a giderek kamyonet satın aldı. Olukçu, 42 AAC plakalı aracı Konya'ya getirdikten bir buçuk yıl sonra 10 Ekim'de 'seyir halinde telefon kullanma' gerekçesiyle 235 lira ceza kesildi. İstanbul’a hiç gitmediği halde telefon kullanmaktan ceza kesilen Adem Olukcu, cezasını ödeyerek şikayetçi oldu.

Cezaya anlam veremediğini ifade eden Adem Olukcu, başkalarının mağdur olmaması için uğraş verdiğini söyledi. Aracını bir buçuk yıl önce Trabzon’dan aldığını ifade eden Olukcu, "Yaklaşık bir ay önce arabamıza ceza geldi. İstanbul’da telefonla konuşmaktan ceza gelmiş. Bizim arabamız İstanbul’a hiç gitmedi, biz de İstanbul’a hiç gitmedik. Bize 210 lira ceza geldi. Biz bu cezayı ödedik. Ama biz buna bin lira da 2 bin lira da masraf etsek de biz bu cezayla uğraşacağız" dedi.

"Başkaları mağdur olmasın"

Habersiz yere ceza gelebileceğini kaydeden Olukcu, "Yani biz bunu haksız yere niye ödeyelim. Bizim aracımız bu plakası bu. Eğer İstanbul’daki araba buysa devlet bize 5 bin lira ceza yazsın, biz İstanbul’a gitmedik. Biz bugün uğraşmazsak başkasına bin lira bin 500 lira ceza yazacak. Benim arabamın orada olduğunu kanıtlıyorlarsa devlet bana 5 bin lira ceza yazsın. 2 bin lira masraf da etsem o 200 lira için uğraşacağım. 200 lira için 2 bin lira harcayacağım ama nedenini sorarsanız başkaları mağdur olmasın. Hiç olmazsa haksız yere ceza gelmesin kimseye, yazık değil mi yani? Bugün 200 lira geldi, yarın 500 lira gelecek. Asgari ücretle çalışan birinin arabası olsa bir ay aç gezecek, bir ay parası olmayacak cebinde" ifadelerini kullandı.

Adaletin yerine geleceğini belirten Olukcu, cezayla ilgili Konya Sulh Ceza Mahkemesine itiraz ettiklerini sözlerine ekledi.
 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • NURİ 4 yıl önce Şikayet Et
    fsm köprüsünden bana ogs cezası geldi aradım neden ceza yazıyorsunuz benim bakiyem hiç bir zaman eksi olmadı dediğimde bana dedilerki senin hgs en var sen ogs gişesinden geçmişsin. dedim ki allah aşkına fsm de gişemi var ? dediğimde telefonun diğer ucundaki memur aaa evet yok dedi.bu 1. 2.si hiç gitmediğim yss köprüsünden geçiş yaptığım için hgs 'em den para kesildi hemde 94 tl kimi kime şikayet edeceğim ?
    Cevapla
  • irfan 4 yıl önce Şikayet Et
    sen yine şanslısın ben urfaya gitmediğim halde 12 dakika içinde aynı kavşakta 4 adet trafik cezası kesildi
    Cevapla
  • VATANSEVER 4 yıl önce Şikayet Et
    O da bir şey mi bizim Traktöre 3. köprüden geçti diye ceza kesilmiş ödenmediği için icra takibi için tebligat geldi iptal ettirene kadar ne uğraştık.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.