Konya

Kat görevlisi olarak çalışıyordu, müdür oldu

16:10 09 Aralık 2019 6 Yorum Var
Kat görevlisi olarak çalışıyordu, müdür oldu

Konya'da yaşayan Zübeyde Mutlu, kat görevlisi olarak başladığı eğitim kurumuna, dışarıdan tamamladığı ortaokul ve lise eğitiminin ardından üniversiteyi başarıyla bitirip yüksek lisans da yaparak, müdür oldu.

Selçuklu ilçesinde yaşayan 4 çocuk sahibi ilkokul mezunu olan Zübeyde Mutlu, yıllardır içinde ukde kalan eğitim ve öğrenimini, kardeşinin kendisinden habersiz ortaokula kaydettirmesiyle tamamlamaya karar verdi.

Mutlu, eğitim gördüğü sırada iş hayatına da atılarak Konya Büyükşehir Belediyesine bağlı Karatay Aile Sanat ve Eğitim Merkezi'nde (ASEM) önce kat, sonra da danışma görevlisi olarak çalıştı.

Yükseköğrenimini başarıyla tamamlayan Mutlu, aynı üniversitede bitirdiği yüksek lisansın ardından ise eylül ayında ASEM'e müdür olarak atandı.

Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vefat eden babasının kendisine sürekli bilimden bahsetmesiyle okumaya yönelik ilgisinin başladığını söyledi.

Ailesinden gelen alışkanlıkla çok sayıda kitabı da okuduğunu aktaran Mutlu, babasının hayallerini gerçekleştirmesinde büyük etkisinin olduğunun altını çizdi.

Mutlu, farklı sebepten ötürü ilkokuldan sonra eğitimine devam edemediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Eğitime devam edememiş olmam içimde hep bir yaraydı. Kardeşim ortaokula kaydettirdi. Bu, en güzel sürprizdi. Arkasından liseyi bitirdim. Psikolog olan oğlum ise üniversite sınavına hazırladı. Hatta ev işelerini de büyük ölçüde yaparak sınava odaklanmamı sağladı. 2007'de Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümüne yerleştim. Üniversiteye başladığımda dördüncü çocuğuma hamileydim. Bu sırada iş hayatına atılmıştım. Sabah iş, akşam da derslere gidiyordum. Bunların yanında ev işleri ve çocuklarımla da ilgileniyordum. Ev işlerini bitirdikten sonra derslere çalışırdım. Mezun olduktan sonra aynı üniversitenin Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalında 'Yaygın Eğitim' konulu tez ile yüksek lisansı da tamamladım. Daha sonra çalıştığım eğitim kurumunda yöneticiliğe getirildim. Bunları başarmamda çocuklarımın emeği büyük."

"Kadınlar, düşündüklerinden daha güçlü"

kuma serüveninde çevresindekilerin eğitim aşkının uzun süreli olmayacağını düşündüğünü anlatan Mutlu, şunları kaydetti:

"Sırasıyla başarılar elde edince ailem ve çevrem bana destek olmaya başladı. Sevginin olduğu yerde zorlanma yoktur. Hayatta her insanın başına gelebilecek birtakım sıkıntıları biz de yaşadık. Hem maddi hem de manevi zor günlerimiz oldu ancak bu zor günleri bahane ederek eğitimimi yarıda bırakmadım. Yaşamış olduğum zorluklar bir bakıma itici güç oldu. Okula daha çok bağlanmama vesile oldu. Kadınlar için istedikten sonra evli ve çocuk sahibi olmak eğitime engel değil. Cesaretlerini toplayıp hayallerinin peşinden gitsinler. Kadınlar, düşündüklerinden daha güçlü."

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • burak 4 yıl önce Şikayet Et
    benim eşim iyi bir üniversitenin matematik bölümü mezunu. sonra iyi bir üniversitede yüksek lisans ve doktorasını bitirdi. şu an bi yere atanamıyoruz. illa hamileyken mi okumalı. üstelik kadro başvurusunda kendisinden kat kat puanı düşük olanlar atandı. torpil olmadan bi yere gelmek çok zor.. malesef
    Cevapla
  • ali çamur 4 yıl önce Şikayet Et
    kpss de aynı yeri tercih ettiğinde senden daha düşük puanlısının oraya yerleşmesi imkansız bişey verdiğiniz örneği biraz açıklar mısınız? Yoksa yine laf atayım diye konuşanlardan mısın? Sen ve eşin atanamadı diye hak edenlerede hakkı verilmesin mi? Anca eleştirmeye yer arıyoruz. Tabiki hakkı yenenler vardır ama biride bi yere hak ederek geldi mi bi tebrik etmesini bilelim kii eminim bu işte bi torpil olsaydı onunda haberi çıkardı.
  • azime 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların ne kadar emek verdiğini, ne şartlarda okuduğunu, ne çileler çektiğini bilmeden sadece eleştiri duygumuzu kullanarak insanları karalamak ne kadar kolay ne ara bu kadar karamsar bilinçsiz insanlar haline geldik. Hanımefendiyi başarısından dolayı çok tebrik ederim şu azmin yarısı gençlerde olsa keşke. İnsanlar kul hakkını yada bi insanın emeklerini oturduğu yerden kendince hiçe saymanın saçmalığını kendinde nasıl görüp bunları bir hakmış gibi görebilir anlamak imkansız
    Cevapla
  • TUĞBA 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimin neyi acaba da atandı müdür olarak!
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun hak etmiş
    Cevapla
  • Sende Kalsın 4 yıl önce Şikayet Et
    Kadınlar çok konuşuyor...
    Cevapla
  • sabri GÜÇ 4 yıl önce Şikayet Et
    sabah sabah ne içtin acaba ?
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.