İşte Türkçe Olimpiyatları şarkı birincisi

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında bu yıl 11.si yapılan Türkçe Olimpiyatları'nın şarkı finalinin şampiyonu Bulgaristan oldu.

GİRİŞ 08.06.2013 09:30 GÜNCELLEME 08.06.2013 09:46
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda renkli görüntülere sahne olan final gecesinde Bulgaristan'dan Martın Yordanov şarkı kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyonun ödülünü Ajda Pekkan verdi. Şarkı kategorisinde Azerbaycan'dan Ayhan Bunyadzade ikinci ve Filipinler'den Guınevere Camacho üçüncü oldu.

Ödül töreninden sonra duygularını dile getiren şarkı finali şampiyonu Yordanov, bu şampiyonluğun kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi. Kendisine gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını da dile getiren Yordanov, bu ödülün ülkesine ve ailesine hediye ettiğini kaydetti.

11. Türkçe Olimpiyatları Şarkı Finali'ne, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Final gecesini spor, siyaset ve sanat dünyasından da seçkin bir davetli kitlesi izledi.

Ünlü ses sanatçısı Orhan Gencebay başkanlığındaki şarkı finalinin juri üyeleri arasında jürisinde Ajda Pekkan, Muazzez Ersoy, yapımcı Birol Güven, Hamdi Alkan, Sinan Akçıl, Fatih Kısaparmak, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin gibi isimler yer aldı.

Şarkı finali dünya çocuklarının hep birlikte seslendirdikleri 'Yeni bir dünya kuruyorlardı' şarkısıyla noktalandı.

İşte Türkçe Olimpiyatları'nın kazanan şarkısı (Deli Gönlüm)

Türkçe Olimpiyatları şarkı ikincisi (Halk Müziği Potporisi)

Türkçe Olimpiyatları şarkı üçüncüsü (Masum Değiliz)

YORUMLAR 22
  • Emin 10 yıl önce Şikayet Et
    ........ Evinden oturarak cihad yapanların anlayamadıkları şeydir. Hala 300 400 yıl önceki gibi savaşla fetihle tebliğ yapılacağını sananları ortaya çıkarmıştır. Müziği ve onun evrenselliğini kavrayamamış kendi küçük dünyalarında islamı yorumlayarak çıkarımda bulunanları göstermiştir. Yazıktır. (Acı ama gerçek)
    Cevapla
  • M.ALİ KORKUT 10 yıl önce Şikayet Et
    M kalaycı. Ya Üstad deme ya da üstadı araya katarsan araştırmadan yazma.Senin tavsiye ettiğin şeyi yapıyorlar.Anlatsam nutkun tutulur.
    Cevapla
  • nur dülger 10 yıl önce Şikayet Et
    ben hele şu saatten sonra açık konuşmaktan yanayım. başbakanımıza kapitalist ve emperyalist düzen tarafından çok büyük oyun hazırlandı.şimdi ben islamda ilim ,ikna olmaz demiyorum.ama herşeyin zamanı ve yeri var.ikna edeceğin insana sert çıkmak yanlışsa,anca mücadele edeceğin insanada durmadan yumuşak davranmak ,onun azgınlığını artırmaktan başka işe yaramaz .bunu Abdülhamit ve menderes olaylarına bakarak anlayabiliriz.şimdi şu emperyalistlerin oyunu açığa çıktığı halde ,yok ben siznle aynı yerde olmam versa bir tepkim başka yerde ortaya koyarım demeyen insanlara yumuşak olmaya sürekli başbakanı davet ediyorsunuz.ama insanları,oda bir insandır,iyiliğinizi, bu ülkeyi çapulcu ve kapitalistlere kaptırmamak için mücadele ettiği aşikardır .onun için varsa uslübunda bir sertlik sizinde onu anlamanız ve olayları kaşımamanız lazım şeklinde yaklaşım beklerdik.. ama nerdee
    Cevapla
  • hekim çavdar 10 yıl önce Şikayet Et
    @Yolcu 46. Kardeşim, din adına yapıldığını kim mi söylüyor. Bu faaliyeti düzenleyenler bangır bangır biz din hizmeti yapıyoruz diyorlar. F.G Grubu deyince, sizin aklınıza kültür hizmeti mi geliyor. *Destekçilerinizin yorumlarına bir bakın bakalım nasıl dinle, cihatla özdeşleştiriyorlar. * Benim derdim bu büyük potansiyelin dinle uzaktan yakından alakası olmayan faaliyetlerle zayi edilmesi, * Eğer siz İslam'ın barışçıl imajını tanıtmak isiyorsanız, bunu şiddet aleyhinde konferanslar düzenleyerek yapar, mesela uluslararası bir konferans düzenler ve tüm yabancı basını davet edersiniz, bakın nasıl ses getiriyor. * Şarkı yarışmasıyla İslamı nasıl özdeşleştireceğiz? Yüzlerce başka dil konuşan Müslüman var, onların bu yarışmadan hissesi ne? * Bir bulgar cocuğun hayatı estetik ameliyatlarla geçmiş birinin şarkısını söyleyip 1. seçilmesi nasıl bir İslami hizmet? * Ben bunları sallamıyorum. az düşünün.
    Cevapla
  • M. KALAYCI 10 yıl önce Şikayet Et
    sevgili kardeşlerim.. bilindiği üzere biz Müslümanların ve bilhassa samimi insanlardan müteşekkil İslami cemaatlerin yalnızca Cenab-ı Hakkın rızasını esas maksat yapması gerekmektedir, kulların teveccühünü değil. bunda da takip edilecek yol Kuran-ı Kerim ve onun tecessüm etmiş hali olan Resul-u Ekrem (ASM)'dır. ancak belirli bir yaşa gelmiş kızlarımızın toplum karşısında şarkı söylemesinin de Tebliğ metodları arasında olduğunu söylüyorsanız başka. bununla ilgili bildiğiniz sahih bir hadis varsa söyleyin bizde istifade edelim. boşu boşuna çocuklarımızı kapanmaları ve güzelliklerini namehreme göstermemeleri yönünde tebliğde bulunmayalım.ayrıca herkül.org kayıtlarına bakıldığı zaman görülecek ki, hocaefendinin beyanı ile yapılan bu hizmetlerinde Rızayı İlahiyi kazanmak amaçlı olduğu söylenmektedir. tabi siz herkül.org sitesini resmi bilgi olarak kabul ederseniz. selam ve dua ile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…