Küçükçekmece'de Sanat'ın 14 Hali

Sanat, yüzyıllar boyunca usta-çırak ilişkisi ile var oldu. Geleneğe göre usta tüm bildiklerini çırağına aktardı, çırak ise kendi zamanının ruhunu yakalayarak sanat eserlerine yenilik kattı.

Küçükçekmece'de Sanat'ın 14 Hali
Küçükçekmece'de Sanat'ın 14 Hali
GİRİŞ 22.08.2013 09:57 GÜNCELLEME 22.08.2013 12:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Böylece çağlar süren bir devinim sayesinde sanat, insan yaşamının merkezinde oldu. Sadece sanat değil, aslında tüm meslekler ustadan çırağa aktarılan bilgiler sayesinde zenginleşip, değer kazanıyor. Bu değerin bilincinde olan ve bunu yaşatmak isteyen Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, usta-çırak ilişkisine yeni bir bakış açısı getiriyor.

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Geleneksel Sanatlar Akademisi on dört ayrı dalda vereceği dersler ile eğitime başlıyor. Kendi alanında ustalaşmış isimlerin, geleneksel sanata gönül vermiş öğrencilerle buluşacağı akademi süresince Küçükçekmece Belediyesi'nde hummalı bir sanat çalışması yürütülecek. Gerek verilecek eğitimin kapsamı gerekse usta isimleri buluşturacak olması Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür Merkezi Geleneksel Sanatlar Akademisi'ne alanında tek olma özelliği kazandırıyor.

İşte Akademi'nin ders vereceği alanlar;

Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Cilt, Çini, Katı', Kalemişi, Bilimsel Bitki İllüstrasyonu, Kağıt Restorasyonu, Temel Sanat Eğitimi, Kaligrafi, Osmanlıca, Arapça.

Akademi' nin danışman ustaları ise;

Hat sanatında Davud BEKTAŞ, Tezhip ve Kalemişi sanatında Semih İRTEŞ, Minyatür sanatında Taner ALAKUŞ, Ebru sanatında Alparslan BABAOĞLU, Cilt sanatında İslam SEÇEN, Katı‘ sanatında Dürdane ÜNVER, Çini sanatında Latife AKTAN ÖZEL ve Osmanlıca dersinde Nevzat KAYA.

Başvuru şekli

Kültürel mirasımızın bir parçası olan usta-çırak ilişkisini, bir akademi çatısı altında buluşturacak olan Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi, 08 Eylül 2013 tarihine kadar Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezlerinde başvuruları kabul edecek daha sonra öğrencilerini bir sınav ve bir mülakat ile tespit edecektir. Mülakatta başarı elde eden sanatçı adayları ustaları ile bir araya gelerek, kaliteli ve akademik bir ortamda eğitim alma hakkını kazanacaktır. Akademi ile ilgili sorularınızın cevaplarını 0212 411 08 85 telefon numarasından öğrenebilirsiniz.

Eğitimin yanı sıra, her ay düzenli olarak yapılacak seminer / sohbet programları ile akademinin sadece uygulamada değil, teoride de sanat eğitimlerini sürdürerek geleneksel kültür birikimi ve derinliği ile ele alınacaktır. Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi, gelenekten geleceğe kuracağı köprünün taşlarını sanat, estetik ve bilgi ile örecek.

www.kucukcekmece.bel.tr

YORUMLAR 1
  • Selman Mete 10 yıl önce Şikayet Et
    Dermanlar nerede?. Zinhâr olmaz; nerede dermanlar? Porofosör Uğur ve Prof. Dr. Fatma derman nerede; olmaz kesinlikle kabul etmem. Bu isimlerin olmadığı yerde sanat manat olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar