Gelişen ülkeler film festivali

Gelişen Ülkeler Film Festivali İstanbul'da gelişmiş ülkelerin katılımıyla gerçekleşecek.

Gelişen ülkeler film festivali
Gelişen ülkeler film festivali
GİRİŞ 17.09.2013 12:53 GÜNCELLEME 17.09.2013 12:57

Gelişen Ülkeler Film Festivali, Gelişmekte Olan Ülkeler (D-8) grubuna üye Türkiye ile birlikte 8 ülke (Endonezya, Pakistan, İran, Bengladeş, Malezya, Mısır, Nijerya) ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'na (ECO) üye 10 ülkeden (Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Ta-cikistan, Türkiye, Türkmenistan, Özbekistan) sinematografik değeri yüksek filmlerin ve yabancı konukların katılımıyla, 20-27 Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

"Çok Yakın, Çok Uzak" sloganıyla hareket eden festival, bu ülkelerin sinemalarından karma bir seçki sunuyor.

Festivalde son yıllarda çekilmiş filmler olmakla beraber, sinemasal nitelikler taşıyan geçmiş yıllara ait çalışmalar da yer alıyor. Ülkelerin tarihi perspektif içinde kültürel dokularını işleyen yapımların yanısıra, güncel sorunlarını da dile getiren eserler festivalin belkemiğini oluşturuyor.

Genel Yönetmenliğini İhsan Kabil'in üstlendiği Festival, 20 Eylül Cuma saat 19.00'da, Istanbul Kongre Merkezi, Harbiye'de başlayacak açılış programından sonra, Beyoğlu Cine Majestik Sineması, TÜRVAK Sinema Müzesi, Bağlarbaşı Kültür Merkezi ve Şehir Üniversitesi'nde yapılacak gösterimlerle devam edecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!