Peri bacaları Egelilerin ayağına kadar geldi

Türkiye'nin ilk 'Avrupa ve UNESCO Jeoparkı' ilan edilen Kula Volkanik Jeoparkı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Peri bacaları Egelilerin ayağına kadar geldi
Peri bacaları Egelilerin ayağına kadar geldi
GİRİŞ 13.12.2013 12:37 GÜNCELLEME 13.12.2013 12:37

Peribacalarını görmek için Kapadokya'ya kadar gitmeye gerek kalmadığını söyleyen Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula'nın bir turizm merkezi haline geleceğini belirtti. Yaklaşık 300 kilometrekarelik alanıyla içinde 80'den fazla volkan konisi, peribacası, karstik mağara, kanyon, kaya mezarlar, taş köprüler ve tarihi evler barındıran Kula Volkanik Jeoparkı, pek çok jeolojik, jeomorfolojik ve doğal mirası bünyesinde barındırıyor. Kula peribacalarının Nevşehir'de bulunan Kapadokya peribacaları ile eş değer olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Selim Aşkın, peribacalarını görmek için Kapadokya'ya gitmeye gerek kalmadığını söyleyerek yerli ve yabancı turistleri Kula'daki 'Kuladokya peribacaları'nı görmeye davet etti.

KULADOKYA ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, bünyesinde doğal ve kültürel mirası barındıran jeopark alanının ziyaretçilerini beklediğini vurguladı. Kula Volkanik Jeoparkı'nın, Avrupa Jeoparkları arasında 58 ve UNESCO Global Jeopark Ağı'na üye 99'uncu jeopark olarak sertifikalandırıldığını kaydeden Aşkın, Kula'nın bu fırsatı çok iyi değerlendireceğini dile getirdi. Dünyada jeopark kavramının 2000 yılında Avrupa'da doğduğunu, doğa koruma ve alan yönetimi kavramı olan jeoparkların 2004 yılında UNESCO himayesine girdiğini belirten Aşkın şöyle konuştu:

“Biz sertifikayı aldığımız gün önümüze yeni hedefler koyduk. Jeoparklar, jeoturizm vasıtasıyla bulundukları alanların sosyo-ekonomik kalkınmasında öncü rol oynuyor. Doğrudan ve dolaylı sürdürülebilir istihdam yaratıyor. Dünyada 100 milyon kişi her yıl bu jeoparkları geziyor. En kötü jeopark yılda en az 600 bin ziyaretçi çekiyor, en iyisini ise 12 milyon kişi geziyor. Bu rakamlar bize ne kadar büyük bir organizasyon ağına dahil olduğumuzu gösteriyor. Biz ilk yıl için 50 bin ziyaretçi hedefi koyduk. Takip eden yıllarda bu rakam yüz binleri, daha sonrada umut ediyorum milyonları aşacak. Çünkü bizim bu rakamlara ulaşmak için pek çok nedenimiz var.”

HEDEFTE YENİ OTELLER VAR

Turizm için yatak kapasitesini arttırmaları gerektiğini de bildiren Başkan Aşkın, bunun için çalışmalara başladıklarını söyleyerek jeopark alanında bazı fiziki düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti. Çalışmaları hızlandırmak için desteğe ihtiyaçları olduklarını ifade eden Aşkın, yasal düzenlemelere gereksinim duyulduğunu da sözlerine ekledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!