Çolpan İlhan son yolculuğuna uğurlanıyor

Kalp krizi sonucu önceki gün vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Çolpan İlhan son yolculuğuna uğurlanıyor
Çolpan İlhan son yolculuğuna uğurlanıyor
GİRİŞ 27.07.2014 12:42 GÜNCELLEME 27.07.2014 12:42

Şair Attila İlhan'ın kız kardeşi, sinema sanatçısı Sadri Alışık'ın eşi ve oyuncu Kerem Alışık'ın annesi olan İlhan için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi.

Törene, Çolpan İlhan'ın oğlu Kerem ve torunu Sadri Alışık, aile dostları ve akrabalarının yanı sıra yönetmen ve yapımcı Türker İnanoğlu ile Sibel Turnagöl, Mehmet Aslantuğ, Arzum Onan, Songül Öden, Başak Köklükaya'nın da aralarında olduğu oyuncular katıldı.

Törende, İlhan'ın tabutunun sahnede hazırlanan platforma konulmasının ardından sanatçı için saygı duruşunda bulunuldu.

İlhan'ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından dostları, sanatçıyla ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı.

Törende konuşan Türker İnanoğlu, İlhan'ın ölümüne inanamadığını söyledi.

İnanoğlu, Çolpan İlhan ile aralarında bir kader bağı olduğunu belirterek, "1959'da 'Yalnızlar Rıhtımı'nda o baş yıldız, ben de reji asistanı olarak beraber çalışma imkanı bulduk. Kendisi anlatılamayacak kadar zarif, hoş, fevkalade bilgi birikimi olan bir insandı. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Törenin ardından, sanatçı dostları ve sevenleri tarafından omuzlara alınan İlhan'ın tabutu, alkışlar eşliğinde cenaze aracına taşındı.

İlhan'ın cenazesi, Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda eşi Sadri Alışık'ın yanına defnedilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı