Şeyh Seyyid Hüseyin adına beş yıldızlı külliye

Günümüzün büyük mutasavvıflarından Şeyh Seyyid Hüseyin Efendi adına inşa edilecek olan külliyenin temeli dualarla atıldı.

Şeyh Seyyid Hüseyin adına beş yıldızlı külliye
Şeyh Seyyid Hüseyin adına beş yıldızlı külliye
GİRİŞ 28.09.2014 13:20 GÜNCELLEME 28.09.2014 13:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İşrak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından yaptırılacak olan külliye, beş yıldız kalitesinde tasarlandı. Projede, yüzme Havuzu, spor salonu konferans salonu, revir, kafeterya gibi sosyal mekanlar da yer alıyor. 

Temel atma törenine Şeyh Seyyid Hüseyin’in ailesi, Ak parti Adana millet vekili Mehmet Şükrü Erdinç, Ağrı milletvekili Ekrem Çelebi, Arnavutköy belediye başkanı Haşim Baltacı Arnavutköy Müftüsü Bahri Şamat, yurdun çeşitli bölgelerinden gelen Şeyh Seyyid Hüseyin Efendi’nin talebeleri ve mühipleri katıldı.



Kur’an-ı Kerim’le başlayan törende konuşma yapan İşrak Vakfı Başkanı Seyyid Mahmut Kılınç, yapılacak külliyenin günümüzün şartları dikkate alınarak projelendirildiğini söyledi. Kılınç, külliyeyi İki yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini belirtti. Mahmut Kılınç konuşmasında şunları söyledi: Toplam altı bin beşyüz metrekarelik kapalı alana sahip olan külliyemizde 200 öğrenci yatılı eğitim alabilecek. Öğrenciler, Kur’an eğitimlerinin yanısıra okul eğitimlerini de sürdürebilecekler. Hafızlık eğitimini müteakip öğrencilere arapça eğitimi de verilecek. Külliyemizde eğitimini bitiren öğrencilerimiz ilahiyat fakültelerine yönlendirilecek. ‘ Kılınç, İşrak Vakfı bünyesinde çeşitli illerde eğitim verilen 700 öğrenci bulunduğunu hatırlatarak, yapılan eğitimin karşılığında öğrencilerden herhangi bir ücret alınmadığını vurguladı. 



Törende konuşan Arnavutköy belediye başkanı Haşim Baltacı ise, büyük zatların feyiz ve bereketlerinin vefatlarından sonra daha da arttığını hatırlatarak. Şeyh Seyyid Hüseyin Efendinin vefatından sonra atılan bu temellerin bunun göstergesi olduğunu belirtti. 



Şeyh Seyyid Hüseyin Külliyesi’nin temel atma töreninden dolayı katılımcılara bir mesaj gönderen Diyanet İşleri Başkanı Prf. Dr. Mehmet Görmez. Projenin gerçekleştirilmesinde maddi manevi katkıda bulunanları tebrik ederek, hayırlı olmasını diledi. 

YORUMLAR 2
  • Abdullah ceylanı 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz için Hayırlı olur inş . Asrımızın mümtaz şahsiyeti Seyda-e şeyh hazretlerinin Manevi bereketlerinin bir sonucu olarak yapılan bu eserde ilim ve irfanın ücret alınmamak sızın yapılacak olması muhteşem bir haber Rabbım emeği geçenlerden razı olsun Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı uğurlu olsun
    Cevapla
  • ERDAL YILDIRIM 9 yıl önce Şikayet Et
    MEMLEKETİME HAYIRLI OLSUN. Yaşadıgı çagın örnek sahsiyetlerinden degerli büyügümüz efendimizin mirascısı seydamız icin yapılan bu külliyeye ön ayak olan katkıda bulunan her vatan evladına şimdiden gönülden teşekkür ederim.Allah cc saydamızı ahirette bizlere şefaatçi kılsın inşaallah.Emegi gecen herkese selam Erdal YILDIRIM
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'