Bağcılar Belediyesi'nden anlamlı program

Diyanet İşleri Başkanlığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda bir program düzenlendi.

Bağcılar Belediyesi'nden anlamlı program
Bağcılar Belediyesi'nden anlamlı program
GİRİŞ 19.10.2014 17:07 GÜNCELLEME 19.10.2014 17:07

Katılımcılar, yaptıkları konuşmalarda din görevlilerinin ve camilerin önemine değinerek, gençlerin camilere getirilmesi için yoğun çaba sarfedilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Bağcılar Halk Sarayı'nda düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası  programı Kumova Camii İmam Hatip Şahin Çakmak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, ülkemizde yaşayan herkesin şükretmesi gereken bir dönemi yaşadığını söyleyerek, “Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v), Mekke’de 13 yıl yaşadı. O sıralar çevresinde bir cami cemaati kadar Müslüman yoktu.  İnsanlara bir şeyler anlatmalıyız. Namaz vakitlerinde insanlarımızı camilere getirin. Boş zamanlarınızda sokak sokak, ev ev gezin gençlerimizi camiye davet edin. Zikrin, fikrin ve şükrün ne olduğunu herkese anlatın.” diye konuştu. 

“Cennete gitmek çok kolay ama  cehenneme gitmek zor.”diyen Kıyıklık,  “ Yaptığınız işin yüceliğinden dolayı şu an en güvenilir topluluklar sizlersiniz. Bunun kadrini ve kıymetini bilin.” diyerek çok uyanık olunması gerektiğini sözlerine ekledi. 

GENÇLERİ CAMİYE GETİRELİM

AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ise camilere gelen genç sayısının az olmasına dikkat çekti. Herkesin bu durumdan sorumlu olduğunun altını çizen Karaca, şöyle konuştu: “İlçemizde genç nüfus fazla. Ancak, şer odakları çocuklarımızı elimizden alıyor. Rahmani fikirleri aşılamak biraz zahmetlidir. Ancak şeytani fikirleri aşılamak daha kolay. Biz zora talibiz. Özellikle gençlerin camiye gelmesini beklemektense biz onları nasıl getireceğimizin hesabını yapabiliriz. “

Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da imam hatip camiasının sıkıntılarını yakından bildiğini belirterek, “Mevcut sıkıntıları düşünürsek, geçmişte yaşanan sıkıntıları da çok iyi biliyorum. Eskiye göre çok iyiyiyiz. Devletimizin ve vatandaşların eski bakış açılarını değerlendirirsek, din görevlileri açısından da bayağı mesafe alındı.” diye konuştu. 

CAMİLER EDEP VE İRFAN DERGAHIDIR

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise din görevlileri için her günün camiler ve din görevlileri haftası olduğunu kaydederek, camilerin edep ve irfan dergahları olduğunu vurguladı. Çağırıcı, camiler ve mescitler inşa ederek hizmete sunma imkanı buldukları için Allah’a (c.c) şükrettiğini ifade etti. Çağırıcı, şunları söyledi: “Allah (c.c), bize böyle kutsal mekanlara hizmet etme şerefini verdi. İlçemiz bu yönüyle de şanslı. 13 yıl önce 50 civarında cami vardı. Şimdi ise 100’ün üzerinde camilerimizde ibadet yapıyoruz. Bakım, onarım ve tadilat çalışmalarımızda tüm hızıyla devam ediyor.”

 İl Müftü Yardımcısı Vahap Kapıcıoğlu ise gençlerin camilere getirilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Yaşadığımız çağı iyi tanımalıyız. Gençlerimizin dilini iyi bilmeliyiz ki, onlara maneviyatı aşılamalıyız” dedi.

İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da ‘gençler, kubbeler sizleri özledi, geç kalma genç gel’ sloganıyla camilerin gölgesinde bir nesil yetiştirmek istediklerini söyledi. Program sonunda emekli olan öğretmenler Mehmet Yıldız, Hikmet Ağvali ve Emine Keçeci’ye plaketi verildi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!