"5. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali"ne doğru

Akdeniz Belediyesi tarafından, Mersin'de 5'incisi düzenlenecek "Uluslararası Narenciye Festivali" kapsamında ilkokul öğrencilerine narenciye ürünleri dağıtıldı.

"5. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali"ne doğru
"5. Uluslararası Mersin Narenciye Festivali"ne doğru
GİRİŞ 14.11.2014 13:06 GÜNCELLEME 14.11.2014 13:06

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, festival öncesi ilkokul öğrencilerine narenciye dağıtımı yaparak çocukları aileleriyle birlikte hafta sonu gerçekleşecek festivale davet etti.

Her yıl Kasım ayında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen festivale belediye olarak destek vermekten mutluluk duyduklarını kaydeden Mutlu, festivalin kentin tanıtımını için önemli olduğuna değindi.

Kentin önemli tarım ürünü narenciyeye dikkati çekmek için çeşitli yerlere "meyve parkları" kuracaklarını ifade eden Mutlu, şöyle devam etti:

"Narenciye elbette çok önemli ve kentimizin simgesi haline gelen bir tarım ürünü. Portakal, limon bahçelerinin günbegün kesilerek yerlerine inşaat yapılması son derece üzücü. Eğitimcilerin de buna daha fazla dikkat çekmesi, çevre bilincini insanlara küçük yaşlardan itibaren aşılaması son derece önemli. Biz de Akdeniz Belediyesi olarak bir proje geliştirdik. Özellikle portakal ve limon başta olmak üzere narenciye ürünlerinin yetiştiği ağaçlarla kaplı park alanları yapacağız. Bu park ve bahçelere ‘Meyve Parkları’ adını koyacağız. Çocuklarımız ve halkımız, bu park ve bahçelerden narenciye ürünlerini koparıp yiyebilecekler. Hem yeşil ve hem de kentimizin dokusuna uygun bu alanları hayata geçireceğiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı