DT, 2 oyunla Azerbaycan'da sahne alacak

Devlet Tiyatroları (DT), "Nereye" ve "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" adlı eserleri Azerbaycan'da sahne alacak.

DT, 2 oyunla Azerbaycan'da sahne alacak
DT, 2 oyunla Azerbaycan'da sahne alacak
GİRİŞ 17.11.2014 11:44 GÜNCELLEME 17.11.2014 11:44

DT Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakü'de 23-27 Kasım'da düzenlenecek "Türkiye Kültür Haftası" kapsamında, DT'nin iki oyunu, Milli Akademik Dram Tiyatrosu'nda Azerbaycanlı seyircilerin beğenisine sunulacak.

Bu kapsamda, Volkan Özgömeç'in yönettiği ve Kamyon kasasında, bilinmezliğe doğru yol alan kaçakların hikayesinin anlatıldığı "Nereye", 26 Kasım'da izlenebilecek.

Murat Çidamlı'nın, Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı ve eserlerinden oluşan bir seçkiyle sahneye taşıdığı, müzik, dans ve görsel efektleriyle seyirciyi edebiyatla buluşturan "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" ise 27 Kasım'da sahnelenecek.

Türkiye Kültür Haftası

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Haftası el sanatları, fotoğraf sergileri, film gösterimleri ve konserlerle sanat şölenine dönüşecek.

Türk sinemasının ödüllü filmlerinin iki gün boyunca Nizami Kino Merkezi'nde sinemaseverlerin beğenisine sunulacağı etkinliklerde, İstanbul Türk Dünyası Tarihi Müzik Topluluğunun mehter ve sema gösterisi, sanatçı Azerin'in katılımıyla gerçekleşecek.

Etkinlikte, Anadolu insanının el sanatları ürünleri ile "Anadolu'da İnsan ve Yaşam" konulu bir de seçki yer alacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü