Bilecik'te tutuklu ve hükümlülerden el işi sergisi

Vali Nayir: "Bizim arzu ettiğimiz, mahkumiyet süresi içerisinde bir rehabilite ve topluma faydalı işler yapmayı da öğrenmeleridir"

Bilecik'te tutuklu ve hükümlülerden el işi sergisi
Bilecik'te tutuklu ve hükümlülerden el işi sergisi
GİRİŞ 17.11.2014 13:24 GÜNCELLEME 17.11.2014 13:24

Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ve hükümlülerin atölyelerde yaptıkları ürünler sergilendi.

Bilecik Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki sergi açılışına, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdür Vekili Zafer Erdoğan, Bilecik Cezaevi Müdürü Mustafa Şen, daire müdürleri, savcılar, hakimler, avukatlar ve vatandaşlar katıldı.

Vali Nayir, açılışta yaptığı konuşmada, mahkumların gösterdiği gayretlerin kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, "Mahkumlarımız el sanatını geliştirerek, kendilerini mahkumiyet sonrasında da hayata hazırlama, mahkumiyet içerisindeki vakitlerini de bir sanatla değerlendirmiş olmaları bizlerin de hoşuna giden bir durum. Bizim arzu ettiğimiz, mahkumiyet süresi içerisinde bir rehabilite ve topluma faydalı işler yapmayı da öğrenmeleridir" dedi.

Belediye Başkanı Yağcı da zamanlarını böyle güzel çalışmalarda değerlendirmelerinin her türlü takdirin ötesinde olduğunu ifade etti.

Cezaevi Müdürü Şen de kurumun 2014 yılında da mahpusların topluma kazandırılması kapsamında mesleki eğitim kursları vermeye, sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlemeye devam ettiğini söyledi.

Kurumda 750-800 civarında hükümlü ve tutukluya hizmet verildiğini belirten Şen, şunları kaydetti:

"Sergide, mesleki kurslarda, hükümlü ve tutuklularımızın hobi atölyelerinde ürettikleri el emeği ürünler yer alıyor. Hükümlü ve tutuklularımızın maddi ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla sergimizdeki tüm ürünler satışa sunuldu. Elde edilen gelir ürünlerin sahipleri olan mahpuslara aktarılacaktır. Düzenlediğimiz sergiler ile hükümlü ve tutuklularımızın değişmeye ve faydalı olmaya verdiği önemi anlatmaya çalışmaktayız."

Mesleki eğitim kurslarında başarılı olan hükümlülere sertifikalarının verilmesin ardından Vali Nayir ve beraberindekiler serginin açılışını yaptı. Vali Nayir, Tuğgeneral Koç ve Rektör Özcan da sergideki ürünlerden, Başkan Yağcı da bin 200 lira değerindeki gemiyi, belediyede sergilenmek üzere satın aldı.

El sanatları ürünlerinin yer aldığı sergi, 21 Kasım'a kadar açık kalacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye