Melihat Gülses Kilis'te konser verdi

Türk Sanat Müziği'nin ünlü sesi Melihat Gülses, Alaaddin Yavaşça belegel çekimleri için geldiği Kilis'te konser verdi

Melihat Gülses Kilis'te konser verdi
Melihat Gülses Kilis'te konser verdi
GİRİŞ 19.11.2014 23:46 GÜNCELLEME 19.11.2014 23:46

Türk Sanat Müziği'nin ünlü sesi Melihat Gülses, TRT tarafından hazırlanan Alaaddin Yavaşça belgesel çekimleri için geldiği Kilis'te konser verdi.

Kilis Valiliği tarafından Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Vali Süleyman Tapsız, müziğin insanlık tarihi kadar eski bir sanat dalı olduğunu söyledi.

Tapsız, Yavaşça'nın doğup büyüdüğü evi Alaaddin Yavaşca müzesi yapma gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek, son aşamaya geldiklerini en geç Ağustos ayında hizmete açacaklarını belirtti.

Yavaşça'nın da Kilisli olmanın gururunu yaşadığını ifade ederek, "Kilis başka illere benzemez bütünü saz ve ses sanatkarları Kilis'in güzelliklerinin etkisi altındadır ve her zaman bu etki devam edecektir" dedi.

Yavaşça'yı tanıdığı günün hayatının en önemli mihenk taşı olduğunu anlatan Gülses ise Kilis'te olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Tapsız'ın günün anlam ve önemine binaen Yavaşça'ya plaket takdim etmesiyle başlayan Konserde, Gülses, Yavaşça'nın besteleri ve Türk Sanat Müziğinin birbirinden seçkin eserlerini yorumladı. Gaziantep Üniversitesi Konservatuvar Bölümü Öğretim üyelerinin eşlik ettiği konserde, Yavaşça ve Gülses'e bazı şarkılara salondaki konuklar da katıldı.

Etkinliğe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, Belediye Başkan Vekili Cuma Özdemir, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ve davetliler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi