Muğla'da kültür turizmi çalışmaları

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bozüyük Mahallesi'nde çekimleri devam eden "Güzel Köylü" dizi ekibini settte ziyaret ederek, Genel Sanat Yönetmeni Şahin Demir Pehlivan ve Yapım Koordinatörü Kazım Gök'ten bilgi aldı

Muğla'da kültür turizmi çalışmaları
Muğla'da kültür turizmi çalışmaları
GİRİŞ 20.11.2014 19:43 GÜNCELLEME 20.11.2014 19:43

Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında yaptırdığı 500 yıllık cami, han ve tarihi köprüleri ile çok sayıda sivil mimari örneğini bünyesinde barındıran Yatağan ilçesinin Bozüyük Mahallesi, dizi ve film yapımcılarına doğal film platosu gibi hizmet veriyor.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bozüyük Mahallesi'nde çekimleri devam eden "Güzel Köylü" dizi ekibini sette ziyaret ederek, Genel Sanat Yönetmeni Şahin Demir Pehlivan ve Yapım Koordinatörü Kazım Gök'ten bilgi aldı.

Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski bir Osmanlı kasabası olan Bozüyük'ün tarihi ve doğal yapısının sinema ve dizi yapımcılarının ilgisini çektiğini dile getirdi.

Büyükşehir Yasası ile beldeyken mahalle statüsünü kazanan Bozüyük’ün, Muğla’nın tanıtılması için önemli bir konumda bulunduğunu ifade eden Çiçek, Bozüyük’ün tarihi yapısının bozulmaması sayesinde, bölgenin turistik bir merkez haline geldiğini, bu nedenle de Bozüyük’ün tarihinin, bölgenin kalkınması için ticaret maksadıyla kullanılabileceğini kaydetti.

Çiçek, yayınlandığı günlerde reytingde ilk sırada yer alan “Güzel Köylü” adlı dizi sayesinde Bozüyük’ün merak edilen bir yer haline geldiğini söyledi.

Vali Çiçek, Bozüyük’ün geçmişi ve bugünüyle güzel bir yer olduğunu belirterek, “Bozüyük, sadece Türkiye için değil, diğer ülkelerden de gelinerek görülmeye değer bir yer. Şu anda burada yaşayan insanlarımızın, örf, adet, gelenek ve misafirperverliği de geçmişten günümüze kadar gelmektedir" ifadelerinde bulundu.

Vali Amir Çiçek, ziyaretin ardından Muğla ve Bozüyük'ün tanıtılmasında emeği geçen dizi ekibine teşekkür ederek filmin oyuncuları ile fotoğraf çektirdi.

Çiçek, ziyaretin ardından Bozüyük’ü gezerek incelemelerde bulundu.

Mahalle hakkında bilgi veren Yatağan Belediye Meclisi Üyesi ve Bozüyük Belde Belediyesi eski Başkanı Yaşar Gencel, Bozüyük’ün Menteşe Beyliği’nin önemli merkezlerinden biri olduğunu dile getirdi.

Mahallenin, antik döneme kadar uzanan bir tarihi olduğunu belirten Gencel, “Yaşayan sivil mimarlık örnekleriyle günümüze kadar ulaşabilmiş olan Bozüyük, İl Özel İdaresi sayesinde de restorasyonlarını yapmaya çalıştığımız bir beldemizdi” dedi.

Restore edildikten sonra dizi çekimlerinin de yapıldığı Meydan Kahvesi’nde vatandaşlarla sohbet eden Çiçek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

"Haftada 25 bin kişi geliyor"

Mahalle Muhtarı Vahdet Beçin, dizi çekimlerinin ardından Bozüyük’e haftada 25 bin kişinin geldiğini söyledi.

Güzel Köylü dizisi Genel Sanat Yönetmeni Şakir Demirpehlivan ise konaklama tesisi olmamasından dolayı ziyaretlerin günübirlik gerçekleştirilğini kaydetti.

Demirpehlivan, mahallelilerin evlerini pansiyon olarak kullanmak istediklerini fakat ruhsatla ilgili sorunlarla karşılaştıklarını kaydetti.

Vali Çiçek, turizmden elde edilen gelirin artırılması maksadıyla pansiyon işletmek isteyenlerin önünde yer alan bürokratik engellerin aşılması için ne gerekiyorsa yapılacağını kaydederek, "Yeniliklere açık olmalıyız ama değerlerimizi de korumalıyız. Bozüyük, mekan güzelliğinin yanı sıra insan güzelliğiyle çok önemli bir konumdadır" diye konuştu.

Çiçek, Bozüyük ziyaretinin ardından Stratonikeia Antik Kentini ziyaret etti. Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ile kenti gezen Vali Çiçek, antik kentte 3 bin yıllık tarihe rastlamanın mümkün olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?