21 Kasım Dünya Televizyon Günü

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, "Gerek ülkemizde, gerekse dünyada yapılan araştırmalar televizyonun istisnai durumların dışında çocukların kişiliğinin oluşmasında ve başarısında etkili olduğunu göstermektedir" değerlendirmesinde bulundu.

21 Kasım Dünya Televizyon Günü
21 Kasım Dünya Televizyon Günü
GİRİŞ 21.11.2014 15:37 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:37

Dursun, Birleşmiş Milletler (BM) 21 Kasım Dünya Televizyon Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, haber alma, öğrenme ve eğlence aracı olan televizyonun, aynı zamanda düşünceleri ifade etme aracı da olduğunu vurguladı.

Bundan 91 yıl önce icat edilen televizyonun tüm dünya gibi Türkiye'de de bireylerin bilgi, duygu, düşünce, inanç, tutum ve davranışlarını etkileyebilecek çok büyük bir güce sahip olduğunun altını çizen Dursun, insanların televizyon yayınlarını izleyerek gündemi takip ettiğine, gelişmeleri öğrendiğine ve aynı zamanda da eğlendiğine dikkat çekti.

Dursun, hemen hemen her evde yer alan ve Türkiye'de günde ortalama 4,5 saat izlenen televizyondan en çok etkilenenlerin çocuklar olduğunu belirterek, "Televizyon, çocuk ve gençlerimizin öğrenmeye en açık oldukları dönemde önemli bir öğretim aracı olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerek ülkemizde, gerekse dünyada yapılan araştırmalar televizyonun istisnai durumların dışında çocukların kişiliğinin oluşmasında ve başarısında etkili olduğunu göstermektedir" ifadesini kullandı.

Televizyonun hayata hep olumlu etkilerinin olması için medya hizmet sağlayıcıların, Avrupa Birliği Görsel İşitsel Medya Hizmetleri Yönergesi ile çerçevesi çizilen yayıncı sorumluluğu ile 6112 Sayılı Kanun'da yer alan yayın hizmeti ilkelerinin gereklerine uygun bir anlayışla editoryal sorumluluklarını yerine getirmelerini dileyen Dursun, tüm televizyon yayıncılarının "Dünya Televizyon Günü"nü kutladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri