Mahkumları resim yapmaya yönlendirmek için sergi açıldı

Ressam Erol Bat'ın eserleri, tutuklu ve hükümlüleri özendirip resim yapmaya yönlendirmek amacıyla Iğdır Kapalı Cezaevinde sergilenmeye başladı

Mahkumları resim yapmaya yönlendirmek için sergi açıldı
Mahkumları resim yapmaya yönlendirmek için sergi açıldı
GİRİŞ 21.11.2014 16:28 GÜNCELLEME 21.11.2014 16:28

Ressam Erol Bat'ın eserleri, tutuklu ve hükümlüleri özendirip resim yapmaya yönlendirmek amacıyla Iğdır Kapalı Cezaevinde sergilenmeye başladı.

Cezaevindeki görüş salonunda açılan sergide, Bat'ın 20 eseri yer alıyor. Her gün ziyarete açık tutulan sergi sayesinde tutuklu ve hükümlülerin resme ilgisinin artırılması ve açılacak resim atölyesinde kendi eserlerini yapabilmeleri hedefleniyor.

Sergiyi ziyaret eden Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Mustafa Yılmaz, cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlerin en iyi şekilde cezalarını tamamlamasını istediklerini söyledi.

Bu anlamda sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Hayatın bir şekilde cezaevine sürüklediği insanların, bu tür faaliyetlerle topluma kazandırılmasını yararlı görüyorum. Mahkum arkadaşlarımız, buradaki sergiyi gezdi. Hem sosyal faaliyet hem de sanata başlangıç oldu onlar için" dedi.

Yılmaz, resimle uğraşacak mahkumların psikolojik olarak rahatlayacağını ve cezasını tamamladığında topuma daha rahat uyum sağlayacağını dile getirdi.

Cezaevi müdürü İbrahim Karaca ise mahkumlara yönelik çok sayıda sosyal ve kültürel faaliyet yürüttüklerini kaydetti.

Bu faaliyetler sayesinde mahkumların psikolojik anlamda çok daha iyi noktalara geldiğini vurgulayan Karaca, "Resim atölyesi açmayı düşünüyoruz. Bunun için de öncelikle böyle bir resim sergisi açtık ve arkadaşlarımızı resme özendiriyoruz. Mahkum arkadaşlarımız da çok hevesli. İnşallah bir sonraki sergiyi onların eserleriyle açacağız" diye konuştu.

Ressam Erol Bat da böyle bir faaliyete katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir