2. Uluslararası Türkvizyon Şarkı Yarışması

Finalde 225 puan toplayan Kazak sanatçı Dugalova birinci oldu

2. Uluslararası Türkvizyon Şarkı Yarışması
2. Uluslararası Türkvizyon Şarkı Yarışması
GİRİŞ 22.11.2014 00:12 GÜNCELLEME 22.11.2014 00:12

Tataristan'da düzenlenen ''2. Uluslararası Türkvizyon Şarkı Yarışması''nı Kazak sanatçı Dugalova kazandı.

Başkent Kazan'ın Tatneft-Arena buz sarayında düzenlenen yarışmanın finalinde, Janar Dugalova 205 puanla birinci, "Atlar Koşuyor" şarkısı Tataristan'ı temsil eden Aydar Suleyman ise 201 puan alarak ikinci oldu.

Yarışma dereceye girenleri, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseyinov ve Türkmenistan Kültür Bakanı Anageldi Garadjayıv kutladı.

Cumhurbaşkanı Minnihanov, Türkvizyon şarkı yarışmasına katılan herkese teşekürlerini ileterek, finali kazanan Kazakistan sanatçısına başarılar diledi. Yarışmayı, TÜRKSOY'un 32. Dönem Toplantısı için Kazan'a gelen TÜRKSOY'a üye ülkelerin kültür bakanları ve binlerce kişi izledi.

Bu arada Kazan'da gerçekleşen TÜRKSOY 32. Dönem Toplantısı'nda 2015'te Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını Türkmenistan'ın Merv kentine verilmesi kararlaştırıldı.

Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını 2012'de Kazakitan başkenti Astana, 2013'te Türkiye'nin Eskişehri ve 2014'te de Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan taşıdı. Türkvizyon şarkı yarışmasının ilki 2013'te Eskişehir'de düzenlenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!