Türk sineması Moskova'da tanıtılıyor

quot;Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları" Rusya'nın başkenti Moskova'da başladı.

Türk sineması Moskova'da tanıtılıyor
Türk sineması Moskova'da tanıtılıyor
GİRİŞ 22.11.2014 00:28 GÜNCELLEME 22.11.2014 00:28

Türkiye sinemasının sanatsal, sektörel ve akademik yönünün güçlendirmesi, dünya akademi literatürüne girerek kalıcı hale gelmesi amacıyla gerçekleştirilen "Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları" etkinliğinin ilk gününde yönetmen Kutluğ Ataman'ın "Kuzu" adlı filminin Rusya prömiyeri yapıldı.

Yönetmen Ataman, prömiyerin ardından "Türkiye Sinemasına Farklı Bakışlar" başlıklı panelde izleyicilerle buluştu. Akademik Buluşmalar için seçilen "Bir Zamanlar Anadolu'da" filminin yapımcısı Zeynep Atakan Özbatur, "Patron Mutlu Son İstiyor" filminin başrol oyuncusu Ezgi Mola'nın da katıldığı panelin moderatörlüğünü yapımcı Elif Dağdeviren üstlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Rusya Devlet Sinematografi Enstitüsü (VGIK) işbirliğiyle düzenlenen organizasyona Rus öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kuzu filminin Rusya prömiyerinin ardından AA muhabirine açıklama yapan yönetmen Kutluğ Ataman, filmin şimdiye kadar çeşitli Asya ve Avrupa ülkelerinde gösterildiğini ve her yerde olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Ataman, "Filmde çok insani bir hikaye anlatıyoruz. Hangi kültürden olursa olsun bütün insanların çok yakından hissedebileceği bir durumu anlatıyor film. Filmde kullandığımız mizah kültürler arası seyahat edebilen bir mizah" ifadelerini kullandı.

"Türkiye sinemasının dünya literatürüne girmesini istiyoruz"

Organizasyon hakkında bilgi veren Elif Dağdeviren, "Türkiye sinemasının dünya literatürüne girmesini ve kalıcı olmasını istiyoruz" dedi

Dağdeviren, Türk sineması ve dizilerinin son dönemde dünya çapında etki oluşturduğunu ifade ederek, "Türkiye sineması şu an dünyanın takip ettiği enteresan bir duruma sahip. Ülke sinemaları arasında bu duruma sahip 2-3 ülke var. Amerikan sineması her girdiği ülkede gişe rekorları kırıyor ama Türkiye sineması kendi içinde Amerikan sineması başta olmak üzere diğerlerinde çok güçlü. Dolayısıyla bu çok ilgi çekerek izleniyor" diye konuştu.

Zeynep Atakan Özbatur ise üniversiteler arası buluşmaların farklı kültürlerin tanınmasına yardımcı olduğunu ifade ederek, bu projenin önemli yerlere geleceğini düşündüğünü belirtti.

Oyuncu Ezgi Mola, Rus seyircilerin Türk sinemasına olan ilgisini olumlu bulduğunu söyledi.

"Türkiye Sineması Dünya Akademik Buluşmaları" 23 Kasım'da sona erecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu