"Troya" İstanbul'da sahnelendi

Düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği, insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden "Troya", Anadolu Ateşi Dans Topluluğu tarafından yeni koreografisiyle İstanbullu sanatseverlerle buluştu

"Troya" İstanbul'da sahnelendi
"Troya" İstanbul'da sahnelendi
GİRİŞ 22.11.2014 10:20 GÜNCELLEME 22.11.2014 10:20

Düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği, insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden "Troya", Anadolu Ateşi Dans Topluluğu tarafından yeni koreografisiyle İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

Dünyada 37 milyon izleyiciye ulaşan, 96 ülkede ve 280 civarında şehirde gösterilen Anadolu Ateşi'nin "Troya" gösterisi, Ülker Arena'da sahnelendi. Milattan önce 1180 yılında gerçekleştiği varsayılan ve Homeros tarafından ölümsüz yapıtları İlyada ve Odysseia ile yazılı hale getirilen Troya öyküsü, 6 yıllık sahne yolculuğuna daha çok yurt dışında ve Antalya'da devam etti. Türkiye turnesi kapsamında, yenilenmiş haliyle Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nca sahnelenen "Troya"nın, İstanbul'daki gösterisi yoğun ilgi gördü.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Troya'nın bir bölümünde 6 yılda edinilen deneyimle değişiklik yaptıklarını belirterek, gösterinin müzikal anlamda güçlendirildiğini kaydetti.

Erdoğan, bu anlamda Troya'nın Türkiye'de en zenginleştirilmiş eser olduğunu vurgulayarak, "Prag Filarmoni Orkestrası'nın seksen kemancısı ve vokali, Kardeş Türküler'den başlayan bağlama virtözlerinin yanı sıra, Vassilis Saleas, Gheorghe Zamfir ve Jivan Gasparyan'ın Türkiye'ye gelip bu projede yer alması müthiş bir şey. Onların çaldığı eserlerden yeni kolajlar yaptık ve çok etkileyici oldu. 6 yıldır oynadığımız bir oyun olsa da turne için yeni koreografiler, yeni danslar ve kostümler yapıldı. Özellikle savaş bölümlerinde daha değişik savaş sanatları teknikleri kullandık. Uzak Doğu yorumuyla daha fazla aksiyon kattık. Kadın dansları ağırlıklı bir proje. Bu anlamda yeni bir bölüm ekledik. Çünkü Troyalı kadınlar ve Troya öz itibarıyla bir kadın hikayesi" ifadelerini kullandı.

"Troya", 28 Kasım Cuma akşamı İzmir Mavişehir Spor Salonu'nda sahnelenecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak