Görme engellilerden tiyatro oyunu

Tiyatro Altı Nokta, "Ah Aşk" adlı oyunu Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi'nde sahneledi

Görme engellilerden tiyatro oyunu
Görme engellilerden tiyatro oyunu
GİRİŞ 23.11.2014 23:30 GÜNCELLEME 23.11.2014 23:30

Görme engelli amatör tiyatrocuların kurduğu Tiyatro Altı Nokta, "Ah Aşk" adlı oyunu Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Kültür Merkezi'nde sahneledi.

19. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenen oyunu, çok sayıda sanatsever izledi.

Sema İslim Utandı'nın yazdığı, Sedat Atamtürk'ün yönettiği oyunda, Altı Nokta Körler Derneği üyesi amatör tiyatrocuların yanı sıra Tiyatro Yolcuları oyuncuları Suat Çalık ve Yasemin Karameşe de yer aldı. Mehmet Bülbül ile Zeki Saraç da müzikleriyle oyuna renk kattı.

"Kadın erkek ilişkileri ile aşkın hallerinin" anlatıldığı oyun, izleyicinin beğenisini topladı. İzleyici, zaman zaman amatör tiyatroculara alkışlarıyla destek verdi.

"Sanatın engel tanımadığını gösterdik"-

Yönetmen Sedat Atamtürk, oyunun sonunda yaptığı konuşmada, görme engelliler nasıl tiyatro yapacaklar düşüncesini yıkıp, sanatın engel tanımadığını göstermek istediklerini söyledi. "İnsanın en büyük engeli yine kendisidir" diyen Atamtürk, izleyiciye, ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Altı Nokta Körler Derneği Ankara Şube Başkanı Hasan Tatar da oyunun, engelli insanların diğerleriyle birlikte aynı sahneyi, aynı yaşamı paylaşabileceğini gösterdiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi