Azerbaycan'da "Türkiye Kültür Haftası"

Bakü'de Türk El Sanatları ve "Türkiye'den Renkler" isimli fotoğraf sergisi açıldı

Azerbaycan'da "Türkiye Kültür Haftası"
Azerbaycan'da "Türkiye Kültür Haftası"
GİRİŞ 24.11.2014 17:29 GÜNCELLEME 24.11.2014 17:29

Azerbaycan'da düzenlenen "Türkiye Kültür Haftası" etkinlikleri kapsamında El Sanatları ve "Türkiye'den Renkler" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Bakü Müze Merkezi'nde düzenlenen sergilerin açılışına Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Adalet Veliyev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, büyükelçilik çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

"16. Devlet Fotoğraf Yarışması"nda ödül alan ve Anadolu'daki hayatı özgün karelerle anlatan fotoğraflardan oluşan sergi, Azerbaycanlılardan büyük ilgi gördü.

Türkiye'den gelen bakır, çini, nakış ve ebru ustaları da sanatlarını sergi alanında icra ederek Bakülülerin beğenisine sundu.

Kütahyalı çini sanatçısı Kadir Eskiyolcu ile Mardinli bakır ustası Yusuf Ercan'ın sergilediği ürünler büyük beğeni toplarken, sergide en büyük ilgiyi ise Ankaralı ebru sanatçısı Hatice Yüksektepe'nin el işleri gördü.

Yaptığı her ebrudan sonra Azerbaycanlılar tarafından alkışlanan Yüksektepe, ziyaretçilerin hem büyük ilgi gösterdiğini hem de şaşırdıklarını söyledi.

Her ebrudan sadece bir tane yapılabildiğini, bu nedenle de ebru sanatının farklı bir büyüsü olduğunu belirten Yüksektepe, "Bu işi merak edenler, öğrenmek isteyenler de oldu. İlerleyen süreçte böyle bir ilgi olursa ebru sanatının yaygınlaşması için ilgi duyan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

Çini sanatçısı Eskiyolcu ise 30 yıldır çini ve seramik işi ile uğraştığını, bugün ise bu işi nasıl yaptığını Azerbaycanlılara anlattığını kaydetti.

Bakır ustası Ercan ise ilk kez geldiği Azerbaycan'da kendilerine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu, bakırcılık sanatını bu ülkede tanıtmak istediklerini söyledi.

Türkiye Kültür Haftası, 27 Kasım'a kadar devam edecek ve bu kapsamda Devlet Tiyatrolarının "Nereye" ve "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" adlı iki oyunu Azerbaycanlı seyircilerin beğenisine sunulacak.

Türk sinemasının ödüllü filmlerinin gösterileceği "Türkiye Kültür Haftası"nda, aşık atışmaları, halk ozanı ve zakir gösterimi etkinlikleri de yer alacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...