"Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi"

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Sakarya'da konser verdi

"Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi"
"Kampüste Senfonik Akşamlar Projesi"
GİRİŞ 24.11.2014 21:08 GÜNCELLEME 24.11.2014 21:08

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), "Kampüste Senfonik Projesi" kapsamında Sakarya'da konser verdi.

Doğuş Grubu'nun ana sponsorluğundaki CSO, Anadolu turnesi çerçevesinde Sakarya Üniversitesi'nin (SAÜ) ev sahipliğinde SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde müzikseverlerle buluştu.

Konserde senfoni orkestrası tarafından seslendirilen eserler, beğeni topladı.

Şef Rengim Gökmen, konserde yaptığı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Sakarya'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

CSO'nun dünyanın en eski senfoni orkestralarından birisi olduğunu vurgulayan Gökmen, "Senfoni orkestrası olabilmek için hem çaba hem sayısal hem nitelik hem de nicelik bakımından önemli düzey gösterilmesi gerekir. Bu bakımdan da ülkemiz CSO'dan doğan nice senfoni orkestraları, operaları, baleleri ve tiyatrolarıyla bugün övünecek düzeye gelmiş durumda" diye konuştu.

Gökmen, CSO'nun önemli tarihi geçmişe sahip olduğunu ifade ederek, Mustafa Kemal Atatürk'ün CSO'yu 1924 yılında Ankara'ya taşıdığını anlattı.

Atatürk'ün CSO'ya çok önemli misyon yüklediğine işaret eden Gökmen, "O günden beri hem yurt içi hem de yurt dışında bu saygın müzik topluluğu ülkemizi temsil ediyor ve dünyanın en nitelikli müzik yapıtlarını en gelişmiş müzik türüyle Türk toplumunu buluşturuyor" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!