8. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali'ne doğru

Festival, duyguların şarkı, gitar, dansla dışa vurulduğu flamenkoyu 9-12 Aralık'ta başkentli sanatseverlerle buluşturacak

8. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali'ne doğru
8. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali'ne doğru
GİRİŞ 25.11.2014 00:32 GÜNCELLEME 25.11.2014 00:32

8. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali, duyguların şarkı, gitar, dansla dışa vurulduğu flamenkoyu 9-12 Aralık'ta başkentli sanatseverlerle buluşturacak.

Festival Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Flamenko Ankara Derneğinin İspanya Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleştireceği festivalde, dünyanın önde gelen gitar virtüozlerini ve dünya dans şampiyonları sahne alacak.

Atölye çalışmalarıyla bu isimlerden eğitim alma fırsatının sunacağı festival, 9 Aralık'ta Çağdaş Sanatlar Merkezi Sanat Galerisi'nde, ressam Derya Var'ın "Zil, Şal ve Gül" başlıklı sergisi ile başlayacak. "Sufi- Flamenko" kişisel sergisiyle ressam Derya Var, aşk, isyan, acı ve coşkunun renklerini yansıttığı tuvalleriyle 9-11 Kasım arasında ziyaret edilebilecek.

Festivalde, 9 Aralık'ta Serhat Doğu ile Sefa Yeprem flamenko gitar resitali sunacak. Bu konserin ardından Alper Kargın, "Paco De Lucia anısına" onun bestelerini seslendirecek.

Flamenko grubu Mavi Siyah, 10 Aralık'ta, Anadolu ritim ve ezgileriyle flamenkonun bir araya getirildiği "Endülüs'ten Anadolu'ya" projesiyle ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahnede olacak.

Rus gitar virtuozu Grisha Goryachev, 11 Aralık'ta Bilkent Konser Salonu'nda konser verecek.

Festivalin son günü ise ünlü dansçılarla sahne alan Pedro Cordoba, halen 5 kıtada sürdürdüğü gösterisiyle MEB Şura Salonu'nda performans sergileyecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar