İranlı müzisyen Mohsen Namjoo İstanbul'da konser verecek

Sanatçı, 6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında, 30 Ocak 2015'te İstanbul Kongre Merkezi'nde sahne alacak

İranlı müzisyen Mohsen Namjoo İstanbul'da konser verecek
İranlı müzisyen Mohsen Namjoo İstanbul'da konser verecek
GİRİŞ 26.11.2014 11:20 GÜNCELLEME 26.11.2014 11:20

Türkiye'de "Ey Saraben" şarkısıyla tanınan İranlı müzisyen Mohsen Namjoo, 6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri kapsamında İstanbul'da sevenleriyle buluşacak.

Dünya müziğinin sıra dışı isimlerini müzikseverlerle buluşturan Avea, Türkiye'de değişik kesimlerden çok geniş dinleyici kitlesine sahip Namjoo'yu ağırlayacak.

New York Times tarafından "İran'ın Bob Dylan'ı" olarak gösterilen Namjoo, 30 Ocak 2015'te İstanbul Kongre Merkezi'nde 6. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri'nin ilk sanatçısı olarak sahne alacak.

ABD'nin California eyaletinde yaşayan İranlı sanatçı, söz yazarı, şarkıcı, müzik eğitmeni ve setar çalgıcısı olarak tanınıyor. İran'da 1976'da doğan sanatçı, 12 yaşındayken Nasrollah Nasehpoor ile başladığı müzik eğitimine 18 yaşına kadar devam etti. Namjoo, 1994'te Tahran Üniversitesi'nin Tiyatro ve Müzik Fakültesi'nde Alireza Mashayekhi ve Azin Movahed gibi ustalardan eğitim aldı, Haj Ghorbane Soleimani'den İran Folk Müziği'ni öğrendi.

Namjoo'nun ilk albümü "Toranj" Eylül 2007'de İran'da yayınlandı. Film ve belgeseller için de besteler yapan Namjoo, Amir Hamz ve Mark Lazarz tarafından yönetilen ve uluslararası festivallerde gösterilen "Sounds of Silence" belgeselinin müziklerini hazırladı.

Yönetmen Saman Salur'un "Few Kilograms of Dates for the Funeral" filminde de boy gösteren Namjoo'nun İran dışındaki ilk performansı Ocak 2006'daki "Tehran Hotspot of the International Rotterdam Festival" bünyesindeki solo performansı oldu.

İtalya'da 2009'da piyasaya çıkan "Oy" albümü ile Avrupa müzik sahnesinde de önemli bir yer edinen sanatçı, 2010'da Payam Entertainment ile ortak projesi "Namjoo in A Minor" ile yeni bir topluluk eşliğinde kendine ait şarkıları tekrar yorumladı. Bu proje ile Los Angeles'ta Walt Disney Concert Hall ve Toronto'da Sony Center'da sahne aldı.

Namjoo'nun "Useless Kisses" ve Stanford Üniversitesi performansının canlı kaydını içeren "Alaki" albümleri, Payam Entertainment tarafından yayınlandı. Sanatçının son albümü "Trust the Tangerine Peel" ise bu yıl müzikseverlerle buluştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler