İzmir'den Suruç'a oyuncak köprüsü

İzmir Müzisyenler Derneği, Kobani'deki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye gelen çocuklar için kendilerinin yaptığı ve bağışlarla topladıkları oyuncakları Suruç'a gönderdi

İzmir'den Suruç'a oyuncak köprüsü
İzmir'den Suruç'a oyuncak köprüsü
GİRİŞ 26.11.2014 13:17 GÜNCELLEME 26.11.2014 13:17

İzmir Müzisyenler Derneği, Kobani'deki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye gelen çocuklar için kendilerinin yaptığı ve bağışlarla topladıkları oyuncakları Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gönderdi.

Dernek üyesi Serdar Türkmen, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, "Ortadoğu'da bir insanlık ayıbı yaşandığını, 20 bin civarındaki kişinin savaş sebebiyle Suruç'a göç ettiğini" söyledi.

Savaşların birincil kaybedeninin çocuklar olduğunu ifade eden Türkmen, "40 gün boyunca Suruç'taki çocuklara gönderilmek üzere oyuncak topladık. Ayrıca düzenlediğimiz oyuncak yapma atölyelerinde kendimiz oyuncaklar yaptık. Neticede 5 bin kadar oyuncak, çadırlarda kalan çocukların yaşlarına göre tasnif edildi, bugün yola çıkıyor" diye konuştu.

Türkmen, her çocuğa yaşına göre bir oyuncak düşeceğini, oyuncaklarını paylaşan İzmirlilerle savaş mağduru çocuklar arasında "oyuncak köprüsü" kurulacağını belirterek, yardımlarda çocuklarda travmaya neden olmamak için asker, silah gibi savaş oyuncaklarına yer verilmediğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi