Dünya mutfağı ve ünlü şefler, İstanbul'da buluşacak

Restoran, otel işletmeleri ve yiyecek içecek sektörünü bir araya getiren "Sirha İstanbul Fuarı", yarın başlayacak

Dünya mutfağı ve ünlü şefler, İstanbul'da buluşacak
Dünya mutfağı ve ünlü şefler, İstanbul'da buluşacak
GİRİŞ 26.11.2014 14:35 GÜNCELLEME 26.11.2014 14:35

Restoran, otel işletmeleri ve yiyecek içecek sektörünü buluşturan "Sirha İstanbul Fuarı", yarın İstanbul Kongre Merkezi'nde açılacak.

Yiyecek ve içecek, mutfak ve otel ekipmanları, masa üstü takımı, kahve, pastacılık ve fırıncılık gibi alanlarda hizmet veren yerli ve yabancı 180 firmanın katılacağı fuar, 29 Kasım'a kadar açık kalacak.

Dünyaca ünlü şeflerin Türkiye ve uluslararası gastronomiyi tanıtacakları fuarı, 10 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuar kapsamındaki "Pastacılık Yarışması"nda 4 yerli şef, genç yeteneklere ziyaretçiler önünde ustalık dersleri verecek. Kazanan şef, Türkiye'yi temsilen Ocak 2015'de "Coupe du Monde de la Patisserie Dünya Finali"ne davet edilecek.

Fuarda, "Anadolu'nun Lezzet Envanteri" isimli gastronomi ve kültür etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinliklerde, birçoğu unutulmaya yüz tutmuş ürünler tanıtılacak ve geleneksel bir pazar yeri oluşturulacak.

Şeflerin menülerini zenginleştirmeleri için eşsiz bir fırsat sağlayan etkinlik, yerli üreticilere de ürünlerini şeflere tanıtma platformu ve kaybolmuş ya da kaybolma tehlikesi altında olan yerel ürünleri tanıtma fırsatı sunacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri