Dönem müziği tutkunları İş Sanat'ta buluşacak

İtalyan dönem müziği topluluğu I Sonatori ve keman virtüözü Carmignola, 5 Aralık'ta İş Sanat Sahnesi'nde konser verecek

Dönem müziği tutkunları İş Sanat'ta buluşacak
Dönem müziği tutkunları İş Sanat'ta buluşacak
GİRİŞ 27.11.2014 10:30 GÜNCELLEME 27.11.2014 10:30

İtalyan dönem müziği topluluğu I Sonatori ve keman virtüözü Giuliano Carmignola, 5 Aralık'ta İş Sanat Sahnesi'nde buluşacak.

İş Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 25 yıldır dönem enstrümanlarıyla gerçekleştirdikleri performansla İtalya'nın en ünlü dönem müziği toplulukları arasında yerini alan I Sonatori, İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Bugüne kadar çok sayıda sanatçıyla işbirliği yapan ve ünlü mezzo-soprano Cecilia Bartoli ile çıkardığı CD ile büyük övgü toplayan I Sonatori, son kaydı Flauto Veneziano ile 2013 ECHO Klassik ödülüne layık görüldü. Topluluk, 16. yüzyıl eserlerinden klasik dönem yapıtlarına kadar uzanan repertuvarı ve küçük bir orkestraya kadar genişleyebilen yapısı ile dikkati çekiyor.

Gecede bu özel yaylı topluluğuna, müzik kariyerinde Claudio Abbado gibi klasik müzik duayenleriyle yaptığı çalışmalarla göz dolduran başarılı kemancı Giuliano Carmignola eşlik edecek.

Modern ve barok keman yorumlarının yanı sıra Diapason d'Or ve Choc du Monde gibi bol ödüllü kayıtlarıyla tanınan Carmignola, Vivaldi konçertolarından oluşan bir repertuvarla sahne alacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri