"Gezici Festival" başladı

Bu yıl Ankara, Sinop ve Eskişehir'de gerçekleştirilecek festival, sanatçılar Alabora, Birsel, Hassanisoughi ve Ertel'in sunumlarıyla açıldı

"Gezici Festival" başladı
"Gezici Festival" başladı
GİRİŞ 27.11.2014 22:49 GÜNCELLEME 27.11.2014 22:49

Ankara Sinema Derneğince bu yıl 20'ncisi gerçekleştirilen "Gezici Festival", başladı.

Derya Alabora, Taner Birsel, Şebnem Hassanisoughi ve Murat Ertel'in Rahmi Koç Müzesindeki sunumlarıyla açılan festivalin tarihi ve bu yılki programın içeriğiyle ilgili verilen bilgilerin ardından "Teşekkürler" adlı yabancı kısa film gösterildi.

"Festival bizim için çok önemli"-

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarından itibaren başkentte gösterimlere başlayacak festivalin bu yılki programında Sinop, Eskişehir ve Kastamonu'nun yer aldığını belirtti.

Ankara'da biletlerin tamamına yakının satıldığını bildiren Boyacıoğlu, festivale, çok iyi bir seyirci kitlesine sahip Eskişehir'in yanı sıra Sinop'ta da izleyicinin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Boyacıoğlu, "Festivalin tekrarı yok" diyerek sinemaseverleri filmleri izlemeye davet etti.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan da Sinop'un Gezici Festival'e 4, kez ev sahipliği yaptığını anımsatarak, "Festival bizim için çok önemli çünkü Sinop sineması olmayan bir şehir. Festival sayesinde 4 gün boyunda yerli ve yabancı sinemanın seçkin örneklerini izleyeceğiz" diye konuştu.

Oyuncu Derya Alabora da "Gezici Festival bizim için çok önemli" dedi.

Yerleşik festivallerden öte, Gezici Festival'in bugüne kadar pek çok yere gittiğini belirten Alabora, "Ben Kars'ı hiç görmemiştim. Ama oraya festivalle gittik. Daha sonra orada pek çok film çekildi, diziler yapıldı. Karadeniz'in pek çok yerine de festivalle gittik. Oralarda festival sayesinde halk sinemayla buluşuyor" diye konuştu.

Festivalde bu yıl Murathan Mungan seçkisi var-

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen festival, 28 Kasım-4 Aralık'ta Ankara'da, 3-7 Aralık'ta Eskişehir'de, 5-8 Aralık'ta ise Sinop'ta seyirciyle buluşacak.

Bugüne kadar 5 ülkede 23 şehre giden ve 56 bin 872 kilometre yol kateden Gezici Festival'de, bu yıl Murathan Mungan'ın özel seçkisi "Gerçeğe Açılan Üç Kapı" bölümünde gösterilecek.

Seyirciler festivalin "Türkiye 2014" bölümünde, çeşitli festivallerde çok sayıda ödül alan "Annemin Şarkısı", "Balık", "Ben O Değilim", "Neden Tarkovski Olamıyorum", "Sivas" ve "Toz Ruhu" gibi yapımlar gösterilecek. Ayrıca, merhum sanatçı Tuncel Kurtiz'in yönettiği "E5 Ölüm Yolu" belgeseli de 29 Kasım'da Çağdaş Sanatlar Merkezinde izlenebilecek.

Öte yandan festival, dünya sinemasının ödüllü filmlerini de beyaz perdeye yansıtacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı