Kamerun'da su sıkıntısı

Başkent Yaounde'de evlerde su şebekesi olmaması ve elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan su sıkıntısı en çok çocukları etkiliyor

Kamerun'da su sıkıntısı
Kamerun'da su sıkıntısı
GİRİŞ 28.11.2014 13:46 GÜNCELLEME 28.11.2014 13:46

Kamerun'un başkenti Yaounde'de yaşanan su sıkıntısı çocukları büyük zorluklarla karşı karşıya bırakıyor.

Başkent kırsalında su şebekesi bulunmayan evlere içme suyu temin etmeye çalışan çocuklar, her gün kilometrelerce yol katetmek zorunda kalıyor. Dokuz yaşındaki Noriato evlerine su getirmek için her gün katettiği 2 kilometrelik yolda kayarak, derinliği 20 metreyi bulan çukurlara düşmek gibi tehlikelerle karş karşıya kalıyor.

Tüm bu tehlikeleri aştıktan sonra su kuyusunun başına gelen Noritao, yılların eskittiği halatı kuyuya salarak çektiği suyu yukarı çekiyor ve kendi kilosunun kat kat üstündeki su dolu bidonunu başının üzerine koyarak evinin yolunu tutuyor.

AA muhabirine konuşan Noriato, bazen ellerinin yara olduğunu ve su kovasını koyduğu için de boynunun ağrıdığını söyledi.

Noriato'nun annesi Navi Petyuki ise sağlık durumunun elvermemesi nedeniyle çocuklarını su almaya gönderdiğini ifade etti.

Yaounde'nin merkezindeki evlerde su şebesi bulunsa da yaşanan elektrik kesintileri evlerde uzun süreli su kesintileri yaşanmasına neden oluyor. Kamerun Su Şirketi'nin halkın su ihtiyacını karşılamak için belirli bölgelere gönderdiği su tankerlerinin başında ise yine kadın ve çocuklar uzun kuyruklar oluşturuyor.

Kamerun'daki tüketicileri koruma dernekleri ise yaşanan su sıkıntısının su tankerleriyle ya da kuyularla çözüme kavuşturulamayacağına vurgu yaparak, soruna köklü çözüm bulunması çağrısında bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?