Türk filmleri Paris'te sinemaseverlerle buluşuyor

Paris'teki Le Lucernaire kültür merkezinde üç gün boyunca Türk filmleri gösterilecek

Türk filmleri Paris'te sinemaseverlerle buluşuyor
Türk filmleri Paris'te sinemaseverlerle buluşuyor
GİRİŞ 28.11.2014 16:16 GÜNCELLEME 28.11.2014 16:16

Fransa'nın başkenti Paris'te Türk filmlerinin gösterileceği "Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu" etkinliği başladı.

Paris'te üç gün boyunca Türk filmlerinin sinemaseverlerle buluşacağı Le Lucernaire kültür merkezindeki etkinliğin tanıtımı için basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya oyuncular Cem Yılmaz, Hülya Koçyiğit ile Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı katıldı.

Toplantıda konuşan oyuncu Cem Yılmaz, sinemanın seyirciyle buluştuğu zaman bir anlam kazandığını ve yeni seyircilere ihtiyaç duyduklarını belirtti. Türk sinemasının birçok türde film ürettiğine değinen Yılmaz, her türde film üretimini destekleyen Kültür Bakanlığı'na teşekkür etti.

Sanatçı olarak başka sektörlerde ne yapmak istediğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Yılmaz, "Bazı insanlar seyirci olarak kalamıyor. Kahramanlarını yaratmak istiyor. Zor işler, kolay değil. Layık olmaya çalışıyoruz" dedi.

Toplantıya katılan Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'in Fransa'da kendisine benzeyen bir aktör bulamadığını söylemesine karşılık, Cem Yılmaz, "Alain Delon. Bizim orada biraz sinema ileri" diye konuştu.

Salonda bulunanları yaptığı esprilerle güldüren Yılmaz, yurt dışında festivaller için düzenlenen kokteyllere de gönderme yaptı. Yılmaz, "Türk arkadaşlarımızın filmi olduğu zaman misafir olarak gelme şansımız oluyor. O zaman yiyip içtiğimiz zaman çok dikkat çekiyor. En azından bir filmimiz olduğu zaman daha rahat oluyoruz. Festivallerde açık büfelerde filmi olmayıp da çok atıştıranlar adına konuşuyorum" dedi.

Toplantıda söz alan ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit ise "Türk sinemasının geçmişini temsil ediyorum. Mutluyum, umutluyum heyecanlıyım. Ülkemizde sinemamız destekleniyor bu sayede dünya sinemasında temsil ediliyoruz. Etkinliğin geleneksel olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da "Sinemamızın başarısı ülkemizin tanıtımında fayda sağlamaktadır. Başta sanatçılar olmak üzere bu başarıya katkı sağlayana herkese teşekkür ediyorum. Yapılacak galalarla Türk sinemasının geldiği yeri Fransa’daki izleyicilere göstermiş olacağız" şeklinde konuştu.

Büyükelçi Hakkı Akil de "Hülya Koçyiğit bizim Catherine Deneuve’müzdür" dedi. Büyükelçi Akil, Türk sineması etkinliklerini daha önceki görevlerinde de yaptığını ancak Roma’daki görevinden sonra daha etkili olmaya başladığını kaydetti. Roma'daki sinema günlerini Cem Yılmaz ile yaptığını hatırlatan Akil, "Tarih tekerrürden ibarettir. Şimdi de Paris’te beraberiz" diye konuştu.

"Türk Sinemasıyla Randevu" etkinliği kapsamında Ömer Lütfü Akad'ın yönettiği, Hülya Koçyiğit'in başrolde yer aldığı "Gelin", Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve Behçet Necatigil'i canlandırdığı "Kelebeğin Rüyası", yönetmen Yavuz Turgul'un yönettiği, başrolünü Şener Şen'in oynadığı "Muhsin Bey", Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı "Pek Yakında", yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 64. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü kazanan "Kış Uykusu" filmleri ücretsiz gösterilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!