"4. Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali"

Yerli ve yabancı 40 fotoğraf sanatçısının gözünden Türkiye'yi anlatan fotoğraf ve kısa filmlerin sergileneceği festival başladı

"4. Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali"
"4. Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali"
GİRİŞ 28.11.2014 17:05 GÜNCELLEME 28.11.2014 17:05

Tekirdağ Fotoğraf Sanatı Derneği (TEFSAD) ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Tekirdağ Fotoğraf ve Belgesel Sinema Festivali" başladı.

Festival kapsamında Tekira Alışveriş Merkezi'nde TEFSAD fotoğraf sergisi açıldı.

TEFSAD Başkanı Mehmet Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEFSAD'ın 2007 yılında kurulduğunu ve 2010 yılından bu yana fotoğraf ve belgesel sinema etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Festivale yurt dışından da katılan sanatçıların olduğunu ifade eden Çevik "3 gün sürecek festival içerisinde 10 sergi, yüzlerce fotoğraf ve 40 sanatçıdan 40 fotoğraf sunumu, ayrıca 5 kısa film ile belgesel sinema ödüllü filmleri Tekirdağlılara getirmiş olduk" dedi.

Çevik, Tekirdağ'ın kültürel faaileylerle markalaşması için çalıştıklarını belirtti. Dernek olarak kentin bu kimliğine katkı sunmak istediklerini aktaran Çevik, şöyle konuştu:

"İlimizin bu kimliğine katkı sağlamayı planladık ve uluslararası düzeyde bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliğimize Ankara'dan değerli öğretim üyesi sanatçı İbrahim Demirel panelist olarak katılacak, Ersin Alok istanbul'dan gelecek. Kısacası Tekirdağlılar şu üç gün içerisinde, fotoğraf ve belgesel sinema ile çok güzel bir seyir şölen izlemiş olacaklar."

Çevik, festival kapsamında Türkiye'de yaşanan güncel olayları konu alan fotoğrafların da sergileneceğini vurguladı.

Türkiye'nin sosyal olaylarını fotoğraflayan önemli fotoğraf sanatçılarından Yusuf Arslan'ın Soma'daki faciayı fotoğrafladığını dile getiren Çevik, sanatçının 7. sergisini Tekirdağ'da açacağını kaydetti.

Sergi açılışına, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile TEFSAD üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor