Çankırı'da kaya tuzuyla dekore edilen otelin açılış töreni

Vali Özcan: - "Tuz oteli, Çankırı'ya kazandırılan bir eserdir"

Çankırı'da kaya tuzuyla dekore edilen otelin açılış töreni
Çankırı'da kaya tuzuyla dekore edilen otelin açılış töreni
GİRİŞ 29.11.2014 16:41 GÜNCELLEME 29.11.2014 16:41

Ccedil;ankırı'nın Ilgaz ilçesinde 10 ton tuz kullanılarak dekore edilen otel, törenle açıldı.

D-100 karayolu kenarındaki dinlenme tesisinde inşa edilen Akbak Tuz Otel'in açılış töreninde konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, tesisin bölgenin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Ilgaz'da güzel şeyler yapılacağını belirten Özcan, şöyle devam etti:

"Şu an bir adım attık. Bu güzelliklere ocakta açacağımız yeni tesislerle bir yenisini daha ekleyeceğiz. Çok önce Osman Bey'le Nahçıvan'a gitmiştik. Orada tuz otelini, mağarasını gezdik. Şimdi Çankırı'ya da bir benzeri yapıldı. Burası artık Çankırı'nın reklamı oldu. D-100 karayolu üzerinde ve tuz temalı olmasıyla gelecek misafirleri ağırlaması çok önemlidir. Tuz oteli Çankırı'ya kazandırılan bir eserdir."

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın da Ilgaz'ın dünya çapında merkez haline dönüşeceğini anlattı.

Ilgaz'ın Türkiye için önemli bir değer olduğuna dikkati çeken Günaydın, "Ilgaz, Türkiye için büyük bir değer. Bizler gelişmeyi bölgesel düşünmeliyiz. Ilgaz'ın dünyanın önemli merkezlerinden biri olacağını düşünüyorum. Bu bölgenin gelişmesi için el ele verelim" ifadesini kullandı.

Otelin müdürü Osman Nuri Akbak da tesisin özellikleri hakkında bilgi verdi.

Odalarda tuz paneller bulunduğunu kaydeden Akbak, "Tuzdan yapılmış birçok obje bulunuyor. Bunun yanında 2 tuz odası mevcut. Tuzun astım, bronşit gibi hastalıklara iyi geldiği biliniyor. Biz de buradan yola çıkarak otelimizde 10 ton tuz kullandık. Bölgenin tanıtımı açısından bu otel önemli işlevler üstlenecek" diye konuştu.

Otelin Türkiye'nin ilk tuz temalı oteli olduğunu belirten Akbak, tesislerinin Ilgaz Dağı'na 25, Çankırı'ya 55, Kastamonu'ya 60 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından otelin açılış kurdelesi kesildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'