Taşkuyu Mağarası ziyarete hazırlanıyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde yol çalışması sırasında ortaya çıkan, sarkıt ve dikitleriyle dikkati çeken mağara turizme kazandırılacak

Taşkuyu Mağarası ziyarete hazırlanıyor
Taşkuyu Mağarası ziyarete hazırlanıyor
GİRİŞ 01.12.2014 14:53 GÜNCELLEME 01.12.2014 14:53

Tarsus ilçesinde 2007'de karayolları ekiplerinin yol çalışması sırasında ortaya çıkan Taşkuyu Mağarası, kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Tarsus Belediyesi tarafından restorasyon çalışması süren mağarada, yüksekliği yer yer 10 metreye ulaşan çok sayıda galeri bulunuyor.

Galerilerin içinde yer alan beyaz, kahverengi, sarı ve kırmızı sarkıt, dikit, duvar travertenleri ve damlataşlar, mağarayı ilginç kılıyor. Canlı veya fosile rastlanmayan, traverten birikimi açısından zengin mağara, restorasyonun bitirilmesiyle turizme kazandırılacak.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaptığı açıklamada, mağaranın, bölge turizmi için önem taşıdığını belirtti.

Restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini aktaran Can, şöyle devam etti:

"Taşkuyu Mağarası, kentimizin en önemli inanç merkezlerinden biri olan Eshab-ı Kehf Mağarası'nın ulaşım yolu üzerinde yer alıyor. Konum ve özellikleriyle adeta doğa harikası. Burası, kentin turizmine katkı sağlayacak. Proje kapsamında mağaranın turizme açılması için merdiven, yürüyüş ve seyir platformları, aydınlatma ve tanıtım levhaları da hazırlandı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat