Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi başladı

Nobel Barış Ödülü’ne layık görülenlerin bir araya geldiği, 14. Dünya Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi, bugün başladı.

Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi başladı
Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi başladı
GİRİŞ 12.12.2014 20:56 GÜNCELLEME 12.12.2014 20:56

Nobel Barış Ödülü’ne layık görülenlerin bir araya geldiği zirvenin 14’üncüsü Roma’da başladı.

Normalde geçen ekim ayında Güney Afrika’nın Cape Town kentinde yapılması planlanan ancak Güney Afrika yönetiminin Çin ile ilişkilerinden ötürü Çin’in ayrılıkçı lider olarak tanımladığı Tibet’in ruhani lideri Dalay Lama’ya vize vermemesinden ötürü Roma’ya taşınan 14. Dünya Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi, bugün başladı.

Zirveye eski SSCB lideri Mikhail Gorbaciov, Kuzey İrlandalı barış gönüllüsü Betty Williams, Kuzey İrlanda eski Başbakanı David Trimble, ABD'li aktivist Jody Williams, Doğu Timor eski cumhurbaşkanı Jose Ramos-Horta, Polonya eski cumhurbaşkanı Lech Walesa, Liberyalı barış eylemcisi Leymah Gbowee, Kuzey İrlandalı barış eylemcisi Mairead Maguire ve İranlı insan hakları savunucusu Şirin Ebadi gibi Nobel Barış Ödülü'nü daha önce kazanan isimler katılıyor.

“Barışı yaşamak” sloganıyla Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela’ya adanan zirve, Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino’nun açılış konuşmasıyla başlarken, Marino’nun Dalay Lama'yı ağırlamaktan duydukları onuru paylaşması ve ruhani lider ile birlikte sahnede yer alması büyük alkış aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı