Mısırlıların "sorunlarına" çözüm arayışı

Günlük hayatta maruz kaldıkları sıkıntıları ifade etmekte zorlanan Mısırlılar, seslerini televizyon kanalları vasıtasıyla duyurmaya çalışıyor

Mısırlıların "sorunlarına" çözüm arayışı
Mısırlıların "sorunlarına" çözüm arayışı
GİRİŞ 14.12.2014 16:03 GÜNCELLEME 14.12.2014 16:03

Mısır'da günlük hayatta maruz kaldıkları sıkıntıları ifade etmekte zorlanan halk, seslerini televizyon kanalları vasıtasıyla duyurmaya çalışıyor.

Kahire'nin 6 Ekim kentinde televizyon kanallarının stüdyolarının bulunduğu bölge, her gün sıkıntı ve sorunlarına duyurmak isteyen Mısırlılarla dolup taşıyor. İnsanlar giriş-çıkışları sırasında yakalayabildikleri televizyon çalışanlarına dertlerini anlatarak, kamuoyuna duyurulmasının yollarını arıyor.

Bu amaçla gelen 40 yaşlarda ve adını vermek istemeyen Mısırlı kadın, eşinden 2 yıldır haber alamadığı ve akıbeti hakkında endişeli olduğunu belirterek, "Buraya belki durumumu izah edebilecek birini bulabilme umuduyla geldim. Ya da eşim, halimizi görür de geri döner" dedi.

Görevinden darbeyle uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde kurulan "Şikayet Divanı"na başvurduğunu ancak herhangi bir cevap alamadığını dile getiren Mısırlı kadın, son olarak çareyi televizyon kanallarının kapısında aradığını ifade etti.

"Zaman aleyhime işliyor"

Seyrek görülen bir hastalığa duçar olmuş kızıyla televizyon stüdyolarının bulunduğu bölgede bekleyen Abdulmunim Selame ise yaşadıkları sıkıntıyı anlatarak, "Zaman aleyhime işliyor. Kızım için acil bir çözüm üretilmesi gerekiyor" diye konuştu

"Gösteri yasası" çekincesi

Öte yandan eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrildiği 2011'den bu yana halkın taleplerini ifade etmek için düzenlediği gösteriler, 2013 Kasım'ında çıkan ve kamuoyunda tartışılan "gösteri yasası"nın ardından irtifa kaybettiği gözleniyor.

Televizyon stüdyolarının bulunduğu sokakta bekleyen grubun arasında yer alan Muhammed Ebu Zeyd, işten çıkarıldıklarını belirterek, "Ülkedeki çoğu şirket gibi çalıştığımız şirket de ekonomik krizde. Şirket sahibi, çalışanların yarısını işten çıkardı. Bu onun hakkı ancak bizim de haklarımız var ve bunların yerine getirilmesi gerekiyor" dedi.

Ebu Zeyd, arkadaşlarıyla gösteri düzenlemek istediklerini ancak mevcut yasadan dolayı çekindiklerini için buraya geldiklerini aktararak, "Biz haklarımızı istiyoruz, hapse girip ailemizden ayrı kalmayı değil. Bu nedenle gösteri düzenlemek yerine sesimizi duyurmak için televizyon kanallarına müracaat etmeyi seçtik" diye konuştu.

Kasım 2013'te yürürlüğe giren kanuna göre, gösteri yapmak isteyenlerin içişleri bakanlığından izin alması gerekiyor. Söz konusu yasayı ihlal ettiği tespit edilen eylemciler, hapis ve para cezasına çarptırılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"