Yazar Özdenören "Yedi Güzel Adam"ı anlattı

Yazar Rasim Özdenören, TRT'deki "Yedi Güzel Adam" dizisinde hayatları anlatılan Kahramanmaraşlı 7 şair ve yazar için, "Ömürleri boyunca aralarında muhteşem bir dayanışma sergilediler. Birbirimize hiç yüksek sesle konuştuğumuzu hatırlamam. Aralarında bir kıskançlık da oluşmasına müsaade etmediler" dedi.

Yazar Özdenören "Yedi Güzel Adam"ı anlattı
Yazar Özdenören "Yedi Güzel Adam"ı anlattı
GİRİŞ 18.12.2014 22:07 GÜNCELLEME 18.12.2014 22:07

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Ankara Bölge Müdürlüğü, "Yedi Güzel Adam" konulu şiir ve söyleşi programı düzenledi. MEB Şura Salonu'nda düzenlenen programa, Rasim Özdenören, onur konuğu olarak katıldı.

Programda "Yedi Güzel Adam"ı anlatan Rasim Özdenören, Necip Fazıl Kısakürek ve Nuri Pakdil'in şiir ve edebiyat alanında ortaya koydukları eserlerin yanı sıra çektikleri sıkıntılara değindi. Erdem Bayazıt için "Şiirden anlardı, iyi şiiri anında keşfederdi" diyen Özdenören, ona "şiir avcısı" adını verdiğini söyledi.

Akif İnan'ın şiir ve yazı kadar eylemci yanının da bulunduğundan bahseden Rasim Özdenören, "Akif'in şiirlerinde Türkçe, mekik gibi dokunurdu" dedi. Cahit Zarifoğlu'na Necip Fazıl Kısakürek'in "artist" diye seslendiğini ifade eden Özdenören, "Arkadaşlar ona 'Aristo' adını yakıştırmıştı. Şiiri, kendisi gibi çevreye kapalıydı ama kendisine açıktı. Artık onu ortaöğretim ve lise öğrencileri de zevkle okuyor. Bunu görmesini isterdim" diye konuştu.

Alaeddin Özdenören'in ikiz kardeşi olduğunu hatırlatan Rasim Özdenören, "Benim ikiz kardeşim bir yalnızlık ve ıstırap adası, acı ve yalnızlıkla bu dünyaya veda etti. Yalnızlığın ve acının alevli simgesi. Bu arkadaşların hepsinin ortak özelliği ise Maraşlı olmalarıdır. Ömürleri boyunca aralarında muhteşem bir dayanışma sergilediler. Birbirimize hiç yüksek sesle konuştuğumuzu hatırlamam. Aralarında bir kıskançlık da oluşmasına müsaade etmediler" şeklinde anılarını anlattı.

TRT spikerlerinden Mustafa Alcan'ın sunuculuğunu yaptığı gecede Seyfullah Kartal, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Mehmet Akif İnan, Sezai Karakoç, Alaeddin Özdenören ve Nuri Pakdil'in şiirlerinden bölümler okudu.

KYK'nın başkentteki yurtlarında barınan çok sayıda öğrencinin iştirak ettiği programda, gösteri sahnesi dahil balkonda tıklım tıklım doldu.

TRT1'de yayımlanan Yedi Güzel Adam dizisinin oyuncuları Uraz Kaygılarıoğlu (Erdem Bayazıt), Mertcan Sevimli (Rasim Özdenören), Çağdaş Tekin (Ali Kutlay) ve senarist Nevin Şahin de özel etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?