Antikacı Tantekin'in koleksiyonu müzayedede satıldı

Duran Tantekin'in 1200'e yakın eser ve objeden oluşan koleksiyonunun satıldığı müzayedede, Fausto Zonaro'nun "Üç Güzeller" adlı tablosu 900 bin liraya alıcı buldu

Antikacı Tantekin'in koleksiyonu müzayedede satıldı
Antikacı Tantekin'in koleksiyonu müzayedede satıldı
GİRİŞ 20.12.2014 15:36 GÜNCELLEME 20.12.2014 15:36

Antikacı Duran Tantekin'in ağırlıklı olarak Osmanlı ressamları ve oryantalistlerin eserleri, Osmanlı objeleri, hatlar ve 18 ve 19. yüzyıl mobilya şaheserlerini içeren 1200'e yakın eser ve objeden oluşan koleksiyonu müzayedede satıldı.

Beyaz Müzayede'den yapılan açıklamaya göre, 3 bölüm halinde yapılan müzayedeye damgasını vuran eserler arasında yer alan Fausto Zonaro'nun 206x190 santimetre ebatındaki 1929 tarihli "Üç Güzeller" adlı eseri, 900 bin liraya alıcı bularak en yüksek rakama satılan eser oldu.

Ünlü oryantalist ressam Leonardo De Mango'nun 56 sayfa ve 721 orijinal kağıt üzeri desen ve sulu boya eserlerinden oluşan, her eserinin altında sanatçının kendi el yazısı ile notları olan albümü "Albo", 700 bin liraya alıcı buldu.

Halil Paşa tablolarının yüksek ticari değere sahip olmadığı bir dönemde yabancı sanat tacirleri tarafından üzerindeki imza kazınarak ve dönemin ünlü bir İtalyan sanatçına atfedilerek Avrupa'da satılan "Mızraklı Süvari Nöbette" adlı eser de müzayedede satıldı.

En son, Gianni Versace Koleksiyonu'na giren, Londra'da yapılan müzayedede İtalyan ressamın adıyla satışa sunulan Halil Paşa'nın tablosu, 400 bin liraya alıcı buldu. Yağlıboyanın yanı sıra dönemin en önemli pastel ustası olarak kabul edilen Zonaro'nun "Dömeke Savaşı" adlı çalışması ise 375 bin liraya alıcı buldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi