Lübnan'da yılbaşı hazırlığı

Başkent Beyrut'un kuzeyindeki antik kent Biblos'ta bulunan 26 metre yüksekliğindeki özel yılbaşı ağacı ve çevresindeki ışıklandırmalar dikkati çekiyor

Lübnan'da yılbaşı hazırlığı
Lübnan'da yılbaşı hazırlığı
GİRİŞ 21.12.2014 12:01 GÜNCELLEME 21.12.2014 12:01

Lübnan başkenti Beyrut ve kuzeyindeki antik kent Biblos'ta (Cübeyl) yılbaşına hazırlanıyor.

Çoğu zaman şiddet olaylarıyla anılan Lübnan, yılbaşının yaklaştığı bugünlerde geçen yıllara göre daha sakin bir dönem geçiriyor. Bunun da etkisiyle başkent Beyrut’ta şehir merkezi başta olmak üzere, özellikle Hristiyanların yaşadığı bölgelerde yeni yıla özel süslemeler yapılıyor.

Başkent Beyrut'un kuzeyindeki antik kent Biblos'taki yılbaşı ağacı ve çevresindeki ışıklandırma ve süslemeler dikkati çekiyor

Cübeyl Belediyesi tarafından şehrin giriş bölgesinde ışıklarla dekore edilen ana cadde ve çevresindeki binaların arasında yaptırılan 26 metre yüksekliğinde, altın rengi levhalar ve metal iskelet üzerine hazırlanan yılbaşı ağacını görmek için her gece yüzlerce kişi bölgeye geliyor. Ağacın etrafında bulunan özel ışıklı dekorlar da çocuklar tarafından ilgiyle izleniyor.

Lübnan Turizm Bakanlığı yetkilileri, şiddet olayları nedeniyle son yıllarda ülkeye yılbaşında gelenlerin sayısında azalma olmasına rağmen, bu yıl otellerde doluluk oranının şimdiden yüzde 87’lere ulaştığını açıkladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor