"Soma için bir tık" kampanyası

Koç Lisesi son sınıf öğrencilerinin oluşturduğu koro, "Soma için bir tık" kampanyası çerçevesinde sanatçı Zülfü Livaneli eşliğinde "Yiğidim Aslanım" şarkısını yorumladı

"Soma için bir tık" kampanyası
"Soma için bir tık" kampanyası
GİRİŞ 25.12.2014 22:23 GÜNCELLEME 25.12.2014 22:23

Koç Lisesi son sınıf öğrencilerinin oluşturduğu koro, "Soma için bir tık" kampanyası çerçevesinde sanatçı Zülfü Livaneli eşliğinde "Yiğidim Aslanım" şarkısını yorumladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, aralarında bir üniversite öğrencisinin de bulunduğu Koç Lisesi öğrencileri, başta Soma maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocukları ile ihtiyacı olan öğrencilere yardım için “Soma için bir tık” kampanyası başlattı.

Lise öğrencilerinden oluşan koro, projenin son aşamasında sanatçı Zülfü Livaneli eşliğinde sanatçının “Yiğidim Aslanım” eserini yorumladı.

Eseri Cihangir'deki Müzik Evi'nde kendi yorumları ile seslendiren öğrenciler Mehmet Ali Şimayli, Deniz Güner, Elif Özüçağlayan, Mehmet Karaoğlan, Ege Şahin, Yiğit Soner, Kerem Aydınol ve Gökçe Bal başlattıkları projeye destek olunması ve Soma faciasının unutulmamasını istedi.

Livaneli, "Soma yardım projesinde öğrencilerin söylediği ‘Yiğidim Aslanım’ parçası bir ağıttır. Bu parçayı yeni nesilin söylemesi özellikle böyle anlamı büyük bir projede Soma’da yaşanan facianın unutulmaması için kullanılması beni çok mutlu etti. Bu parçayı her kuşak kendilerine göre farklı ifade ediyor. Bu yeni kuşakta böyle anlamlı güzel bir projede kendilerine göre yorumlaması beni ayrıca mutlu etti. Bu kampanya dayanışmayı çağırıyorum. Deniz ve arkadaşlarının yaptığı projenin başarılı olacağını inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Vokal Deniz Güner ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Liseli öğrenciler olarak bizler müziği çok seviyoruz. Soma için bir tık kampanyası ile Soma maden faciasını unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı göstermek istedik. Hedefimiz bu kampanya ile damlaya damlaya göl olacak sözü gibi başarılı olmak ve hedefimizi büyütmek istiyoruz. Bu projenin internet üzerinden herkese ulaşmasını ve her bir tık ile bir okula yardımı hedefliyoruz."

İnternet üzerinden yürütülecek kampanyadan elde edilecek gelir ile Soma’daki bir okulun sınıfının yenilenmesi veya kütüphane yapılması planlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…