Ruslar, yeni yılı rengarenk karşılamaya hazır

Moskova, binalara asılan çeşitli süslemeler, yol kenarlarında ışıklandırılan ağaçlar, renklendirilen kaldırımlarıyla yeni yıl öncesi renk cümbüşüne büründü

Ruslar, yeni yılı rengarenk karşılamaya hazır
Ruslar, yeni yılı rengarenk karşılamaya hazır
GİRİŞ 28.12.2014 12:00 GÜNCELLEME 28.12.2014 12:00

Rusya'nın başkenti Moskova, yeni yılı rengarenk karşılamaya hazırlanıyor.

Belediye ekiplerince yaklaşık bir aydır hummalı bir çalışmayla ışıl ışıl yapılan şehir, hava karardıktan sonraki görüntüsüyle adeta göz kamaştırıyor.

Caddelerin kenarlarında, yol boyunca sıralanan ağaçların hemen hemen tamamına farklı renklerde ışık süslemeleri asıldı. Yüksek binalara çeşitli süslemelerle farklı görünümler kazandırıldı. Kaldırımlar ve apartman girişlerine de ilave ışıklandırma konulan Moskova'da, şehre adeta yeni bir siluet kazandırıldı. Moskova Belediyesi'nin yeni yıl süslemesi için 225 milyon ruble (yaklaşık 10 milyon lira) harcadığı belirtiliyor. Bu miktar geçen sene 400 milyon ruble (yaklaşık 18 milyon lira) civarındaydı.

Moskova'da yeni yıl kutlamalarının adresi, Gorkiy ve Sokolniki parkları, tarihi Arbat Caddesi ve Kızıl Meydan olacak. Buralardaki süslemeler hem Rusları hem de turistleri hayran bırakıyor.

2015'de de renkli hayat devam edecek

Moskova'da yeni yıl heyecanı ocak ayının ortasına kadar sürecek. 12 Ocak'a kadar resmi tatil ilan edilen Rusya'nın başkentinde, tatil boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kentteki bazı müzeler ve sergi salonları tatil boyunca ücretsiz hizmet verecek. Şehirde bu amaçla 50'nin üzerinde fuar alanı kurulurken, yaklaşık 300 farklı program düzenlenecek.

Öte yandan ekonomik olarak zor günler geçiren Rusya'da mali durum yeni yıl alışverişlerini etkilemedi. Ruslar yeni yılda sevdiklerine hediye verebilmek için reyonlarda, marketlerde kuyruk oluşturuyor. Araştırmalara göre, Ruslar yeni yılda sevdiklerine en çok çikolata ve kozmetik ürünleri hediye etmeyi düşünüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!