Roma hamamında "Arabaşı Yeme Yarışması'' düzenlendi

Birinci olan yarışmacıya altın hediye edildi

Roma hamamında "Arabaşı Yeme Yarışması'' düzenlendi
Roma hamamında "Arabaşı Yeme Yarışması'' düzenlendi
GİRİŞ 28.12.2014 16:49 GÜNCELLEME 28.12.2014 16:49

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde halk arasında "Kral Kızı" olarak bilinen "Basilica Therma" adlı Roma hamamında "Arabaşı Yeme Yarışması'' düzenlendi.

Sarıkaya'da ilk kez düzenlenen yarışmaya 15 kişi katıldı. Yarışmacılar, çorbayı en hızlı şekilde içmek için çaba gösterdi. Renkli görüntülere sahne olan yarışmayı vatandaşlar ilgiyle izledi.

Yarışmada birinci olan Erol Böyükboydaş'a altın armağan edildi, diğer yarışmacılara ise çeşitli hediyeler verildi.

Sarıkaya Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin ve Roma hamamının tanıtımına katkı sağlamak için bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Arabaşının önceki yıllarda Yozgat Belediyesince Türk Standardları Enstitüsüne tescil ettirildiğini anımsatan Yıldız, "Arabaşı, İç Anadolu bölgesinde kış aylarında sıkça tüketilen bir çorba. Arabaşı çorbası, Türk mutfağından bir çorbadır. Çorbanın özelliği, ekmekle değil, beraberinde hamur yutularak yenmesidir. Öğün arasında yenildiğinden 'ara aşı' denilmiş ve bu isim zamanla değişerek 'arabaşı' halini almıştır. Çorbasıyla hamuru birbirinden ayrılamaz bir yemektir" diye konuştu.

Yarışmaya katılımın fazla olduğunu belirten Yıldız, "Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bundan sonra bu yarışma geleneksel olarak devam edecek" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!