Hollandalılar yeni yılı soğuk suda karşıladı

Ülke genelinde sahil, nehir ya da kanallardaki geleneksel “yeni yıl dalışı”na bu sene 45 bin kişi katıldı

Hollandalılar yeni yılı soğuk suda karşıladı
Hollandalılar yeni yılı soğuk suda karşıladı
GİRİŞ 01.01.2015 14:58 GÜNCELLEME 01.01.2015 14:58

Hollanda'da on binlerce kişi yeni yılın ilk gününü ülkenin farklı şehirlerinde soğuk sularda yüzerek karşıladı.

Ülke genelinde 50’inin üzerindeki sahil, nehir ya da kanalda yapılan geleneksel “yeni yıl dalışı”na bu sene yaklaşık 45 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Soğuk havaya aldırmadan sahil kenarlarına koşan Hollandalıların en çok ilgi gösterdiği yer ise etkinliği merkezi sayılan Lahey’in turistik kasabası Sceheveningen oldu. Erken saatlerde sahilde toplanan 10 binden fazla kişi yaklaşık 1 saat müzik eşliğinde dans ederek eğlendi.

Aralarında turistler, yaşlılar ve çocukların da bulunduğu kalabalık daha sonra koşarak kendilerini soğuk sulara bıraktı. Kuzey Denizi’nde farklı kostüm ve yöresel kıyafetleriyle dakikalarca yüzen Hollandalılara medya büyük ilgi gösterdi.

Bu yıl ülkenin 80 farklı noktasında düzenlenen “yeni yıl dalışı”na havanın iyi olmasının etkisiyle ilginin bir hayli fazla olduğu belirtildi. Organizasyon yetkilileri, sadece Sceheveningen’de 10 bin giriş kartı satıldığını açıkladı.

Hollanda’da 1959 yılından bu yana yapılan geleneksel “yeni yıl dalışı” şimdiye kadar sadece üç kez aşırı soğuk havadan dolayı yapılamadı. Girişi ücretli olan etkinlikte toplanan para yardım kuruluşlarına bağışlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi