Gaziosmanpaşa'da 10 ton hamsi dağıtıldı

Gaziosmanpaşa'da vatandaşlara ekmek arasında 10 ton hamsi dağıtıldı.

Gaziosmanpaşa'da 10 ton hamsi dağıtıldı
Gaziosmanpaşa'da 10 ton hamsi dağıtıldı
GİRİŞ 03.01.2015 15:42 GÜNCELLEME 03.01.2015 15:42

Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Gaziosmanpaşa Trabzonlular Derneği tarafından Hükümet Konağı Meydanı'nda "Hamsi Festivali" düzenlendi.

Festivalde, büyük kazanlarda kızartılan 10 ton hamsi, ekmek arasında vatandaşlara dağıtıldı.

Soğuk havaya rağmen uzun kuyrukların oluştuğu festivalde, izdiham çıkmaması için alana bariyerler kuruldu.

Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, burada yaptığı açıklamada, ilk kez düzenlenen festivale beklenenin üstünde ilgi olduğunu ve etkinliği geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Kılçıksız ikram edilen hamsinin lezzetine herkesin ortak olması için 10 ton dağıttıklarını belirten Usta, şöyle konuştu:

"Burada böylesine bir yoğunluğun olmasını beklemiyorduk. Kazanlarda özenle pişirdiğimiz hamsilerin tadına tüm halkımız baksın istedik. 'Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı' dediğimiz bir dönem bu aylar. Sadece hamsi ikramında bulunmadık aynı zamanda Karadeniz'in yöresel tatlarını 9 gün boyunca misafirlerimize ikram edeceğiz."

Dernek Başkanı İsmail Topel ise Gaziosmanpaşa'da ilk kez düzenledikleri festivalin kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Amaçlarının tüm Karadeniz'i, Gaziosmanpaşa'da buluşturmak olduğunu aktaran Topel, "Hamsi bilindiği üzere Karadeniz ile özdeşleşmiş bir balık. Özellikle bu aylarda hamsinin bereketi atar ve biz de bu bereketi halkımızla paylaşmak istedik. Hamsi ve horonla burada güzel bir kaynaşma sağladığımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Hamsi dağıtımının ardından vatandaşlar horon tepti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!